ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų ir avinžirnių karis
Receptai

Moliūgų ir avinžirnių karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų ir avinžirnių karis
Moliūgų ir avinžirnių karis

Moliūgų ir avinžirnių karis – šis karis pasižymi turtingu, aromatingu skoniu, kuriame dera švelnios daržovės, šiek tiek prieskonių aštrumo ir kreminė kokosų tekstūra.

Moliūgų ir avinžirnių karis: receptas

Patiekiamas su kruopomis, karis tampa sotus, šiltas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams, tiek svečius pavaišinti.

Ingredientai:

  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. juodųjų garstyčių sėklų
  • 1 valg. š. kmynų sėklų
  • 12 kardamono ankštelių, įpjautų
  • nedidelis kiekis kario lapų
  • 2 dideli svogūnai
  • 5 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknis
  • 2 arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 arb. š. maltų kmynų
  • 2 valg. š. maltos kalendros
  • 1 l karšto daržovių sultinio
  • 1 kg moliūgo (išvalyto, be žievės)
  • 250 ml kokosų grietinėlės
  • 800 g skardinės avinžirnių, nuvarvinti ir nuplauti
  • 200 g žaliųjų pupelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant stiprios kaitros, tada įberti garstyčių ir kmynų sėklų, kardamono ir kario lapus. Maišyti apie 30 sek, kol garstyčių sėklos pradės spragsėti.
2. Į puodą sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir kepti, dažnai maišant, apie 8 min, kol suminkštės ir pradės ruduoti. Įmaišyti tarkuotą česnaką ir imbierą, ir kepti dar 2 min. Šiek tiek sumažinti kaitrą, suberti maltus prieskonius ir maišant kepti 1 min.
3. Supilti daržovių sultinį ir užvirti. Sudėti gabaliukais pjaustytą moliūgą, užvirti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min. Įmaišyti kokosų grietinėlę, avinžirnius ir žaliąsias pupeles, troškinti dar 10-15 min, kol padažas šiek tiek sutirštės.
4. Tuo tarpu paruošti ryžius ar kitas mėgstamas kruopas pagal pakuotės instrukcijas. Patiekti karį šiltuose dubenėliuose, šalia – kruopas ir salotas, jei norisi.

Taip pat skaitykite

Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09
Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?
2025-08-18
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos
2025-07-23
Bananų traškučiai
Bananų traškučiai – natūraliai saldūs
2025-07-30

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:karisKaris be mėsosMoliūgų ir avinžirnių karisMoliūgų patiekalaiPatiekalai su avinžirniais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rozmarinų vanduo: natūralus sprendimas sveikiems ir stipriems plaukams
Sveikata ir grožis

Rozmarinų vanduo: natūralus sprendimas sveikiems ir stipriems plaukams

Kodėl KMI netikslus: nauja metodika nutukimo diagnozavimui
Sveikata ir grožis

Kodėl KMI nėra tikslus: nauja metodika keičia požiūrį į nutukimo diagnozavimą

Sotus daržovių karis jūsų pietums
Receptai

Sotus daržovių karis jūsų pietums

Nemigos žala žmogaus organizmui
Sveikata ir grožis

Nemigos žala žmogaus organizmui

Mįslinga Mėnulio kilmė: kaip Žemė gavo savo artimiausią palydovą?
Įdomu

Mįslinga Mėnulio kilmė: kaip Žemė gavo savo artimiausią palydovą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?