ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų ir avinžirnių karis
Receptai

Moliūgų ir avinžirnių karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Moliūgų ir avinžirnių karis – šis karis pasižymi turtingu, aromatingu skoniu, kuriame dera švelnios daržovės, šiek tiek prieskonių aštrumo ir kreminė kokosų tekstūra.

Moliūgų ir avinžirnių karis
Moliūgų ir avinžirnių karis

Moliūgų ir avinžirnių karis: receptas

Patiekiamas su kruopomis, karis tampa sotus, šiltas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams, tiek svečius pavaišinti.

Ingredientai:

  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. juodųjų garstyčių sėklų
  • 1 valg. š. kmynų sėklų
  • 12 kardamono ankštelių, įpjautų
  • nedidelis kiekis kario lapų
  • 2 dideli svogūnai
  • 5 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknis
  • 2 arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 arb. š. maltų kmynų
  • 2 valg. š. maltos kalendros
  • 1 l karšto daržovių sultinio
  • 1 kg moliūgo (išvalyto, be žievės)
  • 250 ml kokosų grietinėlės
  • 800 g skardinės avinžirnių, nuvarvinti ir nuplauti
  • 200 g žaliųjų pupelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant stiprios kaitros, tada įberti garstyčių ir kmynų sėklų, kardamono ir kario lapus. Maišyti apie 30 sek, kol garstyčių sėklos pradės spragsėti.
2. Į puodą sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir kepti, dažnai maišant, apie 8 min, kol suminkštės ir pradės ruduoti. Įmaišyti tarkuotą česnaką ir imbierą, ir kepti dar 2 min. Šiek tiek sumažinti kaitrą, suberti maltus prieskonius ir maišant kepti 1 min.
3. Supilti daržovių sultinį ir užvirti. Sudėti gabaliukais pjaustytą moliūgą, užvirti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min. Įmaišyti kokosų grietinėlę, avinžirnius ir žaliąsias pupeles, troškinti dar 10-15 min, kol padažas šiek tiek sutirštės.
4. Tuo tarpu paruošti ryžius ar kitas mėgstamas kruopas pagal pakuotės instrukcijas. Patiekti karį šiltuose dubenėliuose, šalia – kruopas ir salotas, jei norisi.

Taip pat skaitykite

Gaivūs citrininiai keksiukai
Gaivūs citrininiai keksiukai
2025-07-21
Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus
Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus
2025-08-05
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
2025-09-06
Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių
Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių: numesti kilogramai nebegrįš!
2025-09-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:karisKaris be mėsosMoliūgų ir avinžirnių karisMoliūgų patiekalaiPatiekalai su avinžirniais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Reakcijos į stresą gali būti skirtingos
Sveikata ir grožis

Reakcijos į stresą: kaip jas atpažinti ir pakeisti

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai
Sveikata ir grožis

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai

Varškės blyneliai su moliūgais
Blynai

Varškės blyneliai su moliūgais: puikus sveikų pusryčių receptas

Kada valgyti riešutus: geriausias metas sveikatai ir energijai
Sveikata ir grožis

Kada valgyti riešutus: geriausias metas sveikatai ir energijai

Kinija gali sustabdyti Rusiją, tačiau tyli kaip jos sąjungininkas
Lietuva ir pasaulis

Kinija gali sustabdyti Rusiją, tačiau tyli kaip jos sąjungininkas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?