Moliūgų ir avinžirnių karis – šis karis pasižymi turtingu, aromatingu skoniu, kuriame dera švelnios daržovės, šiek tiek prieskonių aštrumo ir kreminė kokosų tekstūra.
Moliūgų ir avinžirnių karis: receptas
Patiekiamas su kruopomis, karis tampa sotus, šiltas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams, tiek svečius pavaišinti.
Ingredientai:
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 valg. š. juodųjų garstyčių sėklų
- 1 valg. š. kmynų sėklų
- 12 kardamono ankštelių, įpjautų
- nedidelis kiekis kario lapų
- 2 dideli svogūnai
- 5 česnako skiltelės
- 5 cm šviežio imbiero šaknis
- 2 arb. š. maltos ciberžolės
- 1 arb. š. maltų kmynų
- 2 valg. š. maltos kalendros
- 1 l karšto daržovių sultinio
- 1 kg moliūgo (išvalyto, be žievės)
- 250 ml kokosų grietinėlės
- 800 g skardinės avinžirnių, nuvarvinti ir nuplauti
- 200 g žaliųjų pupelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant stiprios kaitros, tada įberti garstyčių ir kmynų sėklų, kardamono ir kario lapus. Maišyti apie 30 sek, kol garstyčių sėklos pradės spragsėti.
2. Į puodą sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir kepti, dažnai maišant, apie 8 min, kol suminkštės ir pradės ruduoti. Įmaišyti tarkuotą česnaką ir imbierą, ir kepti dar 2 min. Šiek tiek sumažinti kaitrą, suberti maltus prieskonius ir maišant kepti 1 min.
3. Supilti daržovių sultinį ir užvirti. Sudėti gabaliukais pjaustytą moliūgą, užvirti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min. Įmaišyti kokosų grietinėlę, avinžirnius ir žaliąsias pupeles, troškinti dar 10-15 min, kol padažas šiek tiek sutirštės.
4. Tuo tarpu paruošti ryžius ar kitas mėgstamas kruopas pagal pakuotės instrukcijas. Patiekti karį šiltuose dubenėliuose, šalia – kruopas ir salotas, jei norisi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.