ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos
Apkepai

Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Moliūgų ir fetos fritata – tai sotus ir maistingas patiekalas, kuriame dera salstelėjęs moliūgas, karamelizuoti svogūnai, aromatingi prieskoniai ir švelnūs kiaušiniai. Feta suteikia šiek tiek sūrumo, o gaivus mėtų jogurtas puikiai papildo skonį.

Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos

Moliūgų ir fetos fritata: receptas

Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o šaltas gali būti patiekiamas kaip lengvas užkandis.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai
  • 680 g sviestinio moliūgo
  • 2 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 1 arb. š. malto kumino
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • ½ arb. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 8 kiaušiniai (išplakti)
  • 160 g fetos sūrio
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    Mėtų jogurtui:
  • 25 g šviežių mėtų lapelių
  • ½ žaliosios aitriosios paprikos
  • 1 žalioji citrina
  • 4 valg. š. lieso natūralaus jogurto
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Sudėti plonais griežinėliai pjaustytus svogūnus ir gabaliukais pjaustytą moliūgą į kepimo skardą. Sudėti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, prieskonius, aliejų, druską ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišyti ir sandariai uždengti kepimo folija. Kepti 35 min.
3. Tuo tarpu paruošti mėtų jogurtą: sudėti mėtas, čili, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, jogurtą bei druską į trintuvą ir gerai sutrinti. Atidėti.
4. Išmaišyti moliūgą skardoje, tada užpilti išplaktais kiaušiniais. Pabarstyti trupinta feta ir kepti dar 20 min, kol kiaušiniai sutvirtės viduryje.
5. Fritatą supjaustyti ir patiekti karštą arba kambario temperatūros su mėtiniu jogurtu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
2025-09-19
Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį
Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį: neįprastas priedas, kuris pagerins jūsų sveikatą
2025-09-28
Ryžių salotos su gražgarstėmis
Ryžių salotos su gražgarstėmis
2025-07-21
Nekeptas sūrio pyragas
Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas
2025-06-29

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:fetaFritatamoliūgai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie mėgsta linksmybes.
Horoskopai

Labiausiai linksmybes mėgstantys zodiako ženklai

Neįtikėtinas būdas atsikratyti inkštirų: paprastas triukas, kuris veikia stebuklingai
Sveikata ir grožis

Neįtikėtinas būdas atsikratyti inkštirų: paprastas triukas, kuris veikia stebuklingai

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Receptai

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra

Levandų limonadas, kuris padeda numalšinti galvos skausmą ir nerimą
Sveikata ir grožis

Levandų limonadas, kuris padeda numalšinti galvos skausmą ir nerimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?