ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Moliūgų pyragas su nedideliu miltų kiekiu: visi mano kolegos prašė šio deserto recepto
Desertai

Moliūgų pyragas su nedideliu miltų kiekiu: visi mano kolegos prašė šio deserto recepto

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Moliūgai yra puikus ingredientas ne tik rudens patiekaluose, bet ir desertuose. Šis moliūgų pyragas yra ne tik skanus, bet ir naudingas jūsų kūnui. Su šiuo receptu galite mėgautis desertu be jokios kaltės dėl per didelio kalorijų kiekio, nes jame naudojami sveikesni ingredientai, tokie kaip medus ir ryžių miltai, vietoje tradicinių cukraus ir kvietinių miltų. Tai yra puikus pasirinkimas norintiems išlaikyti sveiką mitybą ir kartu pasimėgauti nuostabiu skoniu!

Moliūgų pyragas su varške ir medumi – skanus ir sveikas pasirinkimas! Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės puikiu desertu
Moliūgų pyragas su varške ir medumi – skanus ir sveikas pasirinkimas! Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės puikiu desertu

Ingredientai, reikalingi moliūgų pyragui

  • 300 g moliūgų tyrės
  • 2 kiaušinių
  • 5-6 valg. š. miltų
  • 200-250 g varškės
  • 5 valg. š. cukraus (galima pakeisti medumi)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 5 valg. š. natūralaus jogurto
  • Cinamono, graikinių riešutų (nebūtina)
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti moliūgų pyragą

  1. Paruoškite tešlą: Giliame inde išplakite kiaušinius su varške ir jogurtu. Galite pasirinkti jogurtą, kefyrą arba grietinę – pagal savo skonį. Įdėkite cukraus arba medaus ir išplakite iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite sausus ingredientus: Suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Jei norite, galite maišyti kvietinius ir kukurūzų miltus lygiomis dalimis. Vėl viską gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
  3. Pridėkite moliūgų: Išvirkite moliūgą ir sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite moliūgų tyrę į tešlą. Jei norite, įdėkite šiek tiek cinamono ir graikinių riešutų – jie suteiks papildomo skonio.
  4. Kepkite pyragą: Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių ir kepkite 40-45 minutes įkaitintoje orkaitėje, 180°C temperatūroje. Išmėginkite su mediniu pagaliuku, kad patikrintumėte, ar pyragas iškepęs.
  5. Papuoškite ir mėgaukitės: Paruoštą moliūgų pyragą galite pabarstyti cukraus pudra arba patepti maskarponės sūrio kremu ir pabarstyti dar daugiau cukraus pudros. Skanaus!

Šis moliūgų pyragas ne tik puikiai tinka rudeninėms dienoms, bet ir tiks kaip sveika alternatyva ant šventinio stalo. Ar pabandysite paruošti šį skanų ir naudingą desertą?

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgasMoliūgų pyragaspyragas su varškeRudens receptaiSveikas desertas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada po išsiskyrimo esate pasiruošę naujiems santykiams?
Gyvenimas

Kai širdis vėl atvira: kaip sužinoti, kad po išsiskyrimo esate pasiruošę naujiems santykiams

Šaltibarščiai, jų istorija ir receptai
Receptai

Šaltibarščiai. Trumpa istorija ir 3 skirtingi receptai jūsų stalui

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas

Kodėl išsivalius dantis nereikėtų skalauti burnos ir kiti dantų priežiūros patarimai
Sveikata ir grožis

Kodėl išsivalius dantis nereikėtų skalauti burnos ir kiti dantų priežiūros patarimai

Ar galima vartoti pasibaigusio galiojimo vaistus? Gydytojų nuomonė ir svarbūs pavojai
Sveikata ir grožis

Ar galima vartoti pasibaigusio galiojimo vaistus? Gydytojų nuomonė ir svarbūs pavojai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?