Moliūgai yra puikus ingredientas ne tik rudens patiekaluose, bet ir desertuose. Šis moliūgų pyragas yra ne tik skanus, bet ir naudingas jūsų kūnui. Su šiuo receptu galite mėgautis desertu be jokios kaltės dėl per didelio kalorijų kiekio, nes jame naudojami sveikesni ingredientai, tokie kaip medus ir ryžių miltai, vietoje tradicinių cukraus ir kvietinių miltų. Tai yra puikus pasirinkimas norintiems išlaikyti sveiką mitybą ir kartu pasimėgauti nuostabiu skoniu!

Ingredientai, reikalingi moliūgų pyragui
- 300 g moliūgų tyrės
- 2 kiaušinių
- 5-6 valg. š. miltų
- 200-250 g varškės
- 5 valg. š. cukraus (galima pakeisti medumi)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 5 valg. š. natūralaus jogurto
- Cinamono, graikinių riešutų (nebūtina)
- Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti moliūgų pyragą
- Paruoškite tešlą: Giliame inde išplakite kiaušinius su varške ir jogurtu. Galite pasirinkti jogurtą, kefyrą arba grietinę – pagal savo skonį. Įdėkite cukraus arba medaus ir išplakite iki vientisos masės.
- Įmaišykite sausus ingredientus: Suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Jei norite, galite maišyti kvietinius ir kukurūzų miltus lygiomis dalimis. Vėl viską gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
- Pridėkite moliūgų: Išvirkite moliūgą ir sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite moliūgų tyrę į tešlą. Jei norite, įdėkite šiek tiek cinamono ir graikinių riešutų – jie suteiks papildomo skonio.
- Kepkite pyragą: Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių ir kepkite 40-45 minutes įkaitintoje orkaitėje, 180°C temperatūroje. Išmėginkite su mediniu pagaliuku, kad patikrintumėte, ar pyragas iškepęs.
- Papuoškite ir mėgaukitės: Paruoštą moliūgų pyragą galite pabarstyti cukraus pudra arba patepti maskarponės sūrio kremu ir pabarstyti dar daugiau cukraus pudros. Skanaus!
Šis moliūgų pyragas ne tik puikiai tinka rudeninėms dienoms, bet ir tiks kaip sveika alternatyva ant šventinio stalo. Ar pabandysite paruošti šį skanų ir naudingą desertą?
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.