Rudenį verta mėgautis gamtos dovanomis, o viena ryškiausių – moliūgas. Šį vaisių galime naudoti ne tik interjero puošybai ar gydomosioms priemonėms, bet ir gardiems patiekalams. Vienas iš tokių – varškės ir moliūgų pyragas, kuris tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam skanumynui.

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis: receptas
Ingredientai
- 800 g moliūgo
- 500 g varškės
- 200 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 25 g aguonų
- vieno apelsino žievelė
- 100 g grietinės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas- Moliūgo paruošimas
Moliūgo minkštimą pašaukite į orkaitę kepti. Kai suminkštės, 100 g palikite įdarui, likusią dalį išspauskite per kelis marlės sluoksnius ir susmulkinkite trintuvu arba mėsmale. Įdėkite 70 g cukraus, smulkintą apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 valg. š. krakmolo ir gerai išmaišykite. - Aguonų paruošimas
Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, nupilkite vandenį ir nusausinkite. - Varškės įdaras
Varškę ir 100 g cukraus sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 1 valg. š. krakmolo ir aguonų. - Formos paruošimas
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Šonus patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų. - Pyrago sluoksniavimas
Pakaitomis dėkite po šaukštą varškės ir moliūgų mišinio. Mediniu iešmeliu nubrėžkite kelis spindulius nuo formos šonų iki centro. Kepkite maždaug 40 minučių 170°C temperatūroje. - Įdaro paruošimas
Sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės. Supilkite mišinį ant pyrago ir kepkite dar 10 minučių. - Patiekimas
Atvėsintą pyragą patiekite šeimai ar draugams.
Patarimai
- Jei laikotės dietos, cukrų galima pakeisti medumi.
- Į pyragą galite įdėti cinamono, cukruotų vaisių ar kitų prieskonių, kad skonis būtų dar įdomesnis.
Šis varškės ir moliūgų pyragas tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams – palepinkite savo artimuosius rudens skonių švente!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.