ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Uncategorized » Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Desertai

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Rudenį verta mėgautis gamtos dovanomis, o viena ryškiausių – moliūgas. Šį vaisių galime naudoti ne tik interjero puošybai ar gydomosioms priemonėms, bet ir gardiems patiekalams. Vienas iš tokių – varškės ir moliūgų pyragas, kuris tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam skanumynui.

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis: receptas

Ingredientai

  • 800 g moliūgo
  • 500 g varškės
  • 200 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 25 g aguonų
  • vieno apelsino žievelė
  • 100 g grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Paprastas paruošti avienos karis
Paprastas paruošti avienos karis
2025-11-13
Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
2025-10-30
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys: tiek pietums, tiek vakarienei
2025-08-08
Tinginys. Kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus
Tinginys – kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus
2025-07-07
Paruošimas
  1. Moliūgo paruošimas
    Moliūgo minkštimą pašaukite į orkaitę kepti. Kai suminkštės, 100 g palikite įdarui, likusią dalį išspauskite per kelis marlės sluoksnius ir susmulkinkite trintuvu arba mėsmale. Įdėkite 70 g cukraus, smulkintą apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 valg. š. krakmolo ir gerai išmaišykite.
  2. Aguonų paruošimas
    Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, nupilkite vandenį ir nusausinkite.
  3. Varškės įdaras
    Varškę ir 100 g cukraus sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 1 valg. š. krakmolo ir aguonų.
  4. Formos paruošimas
    Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Šonus patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų.
  5. Pyrago sluoksniavimas
    Pakaitomis dėkite po šaukštą varškės ir moliūgų mišinio. Mediniu iešmeliu nubrėžkite kelis spindulius nuo formos šonų iki centro. Kepkite maždaug 40 minučių 170°C temperatūroje.
  6. Įdaro paruošimas
    Sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės. Supilkite mišinį ant pyrago ir kepkite dar 10 minučių.
  7. Patiekimas
    Atvėsintą pyragą patiekite šeimai ar draugams.

Patarimai

  • Jei laikotės dietos, cukrų galima pakeisti medumi.
  • Į pyragą galite įdėti cinamono, cukruotų vaisių ar kitų prieskonių, kad skonis būtų dar įdomesnis.

Šis varškės ir moliūgų pyragas tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams – palepinkite savo artimuosius rudens skonių švente!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgaspyragasruduovarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištiena ananase prancūzišku stiliumi: ne tik skanu, bet ir labai gražu!
Mėsos patiekalai

Vištiena ananase prancūzišku stiliumi: ne tik skanu, bet ir labai gražu!

3 psichologo patarimai, kurie padės įveikti intymumo baimę
Sveikata ir grožis

3 psichologo patarimai, kurie padės įveikti intymumo baimę

Ištirpinkite tai vandenyje ir nuvalykite batus
Gyvenimas

Ištirpinkite tai vandenyje ir nuvalykite batus: jie taps sniego baltumo

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Mėsos patiekalai

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde

Vištienos karis
Mėsos patiekalai

Vištienos karis – aromatinga vakarienė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?