ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų rizotas
Receptai

Moliūgų rizotas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų rizotas
Moliūgų rizotas

Moliūgų rizotas – tai sodraus skonio patiekalas su moliūgu, šalavijais ir sūriais, papildytas lengvu riešutų traškesiu. Kreminė tekstūra, švelnus aromatas – tobulas pasirinkimas jaukiam maistui.

Moliūgų rizotas: receptas

Rudeniškas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 30 g sviesto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 280 g arborio ryžių
  • 200 ml sauso baltojo vyno
  • 1,1 litro šilto daržovių sultinio
  • 1 moliūgas (mažas)
  • nedidelė sauja šviežių šalavijų lapelių
  • 100 g Parmezano sūrio
  • 150 g mocarelos
  • 30 g kedrinių pinijų
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpinti sviestą ir pusę aliejaus keptuvėje ant silpnos kaitros. Suberti smulkintą svogūną ir tarkuotą česnaką, kepti 8-10 min, kol suminkštės, bet neapskrus. Suberti ryžius ir maišant kepti 1-2 min, kol ryžiai pasidengs riebalais.
2. Supilti vyną ir užvirti. Sumažinti kaitrą, kad vynas tik lengvai virtų, ir virti kol išgaruos apie du trečdaliai skysčio.
3. Įpilti samtį šilto sultinio ir vėl užvirti, sumažinti kaitrą, jei skystis ima per stipriai burbuliuoti, kad ryžiai nepervirtų. Kai beveik visas skystis susigers, įpilti dar samtį. Taip gaminti risotą 12-15 min, kol dauguma sultinio susigers, o ryžiai bus minkšti, bet dar šiek tiek kietoki.
4. Tuo tarpu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje ant vidutinės kaitros ir kepti moliūgą 10-12 min, dažnai pamaišant, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
5. Įmaišyti į risotą smulkintą šalaviją, moliūgą, tarkuotą parmezaną ir gabaliukais pjaustytą mocarelą. Išjungti kaitrą, bet palikti keptuvę ant kaitros, kad sūris išsilydytų. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
6. Sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepti riešutus 1-2 min, kol taps švelniai auksiniai. Įmaišyti juos į risotą ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Gervuogių keksiukai
Gervuogių keksiukai
2025-08-12
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
2025-07-14
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-17
Moliūgų uogienė puikus desertas
Moliūgų uogienė, kurios skonis toks pasakiškas, jog negalėsite sustoti valgyti!
2025-07-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgaiMoliūgų rizotasrizotasRyžiai su moliūgaisryžių patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną
Sveikata ir grožis

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną

Traškios krevetės tešloje
Receptai

Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui

Temu programėlė. Priklausomybė apsipirkimams
Technologijos

„Temu” programėlė kelia tokią pačią priklausomybę kaip cukrus

Kurią vietą prausiate duše pirmiausiai gali pasakyti šį tą apie jus
Gyvenimas

Kurią kūno vietą prausiate duše pirmiausiai? Pasak ekspertų, tai gali pasakyti šį tą apie jus

Burokėlių derliaus nuėmimas: kaip paruošti daržoves žiemai
Sodas ir daržas

Burokėlių derliaus nuėmimas: kaip paruošti daržoves žiemai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?