Moliūgų tarta su svogūnais – lengvas, tačiau sotus patiekalas išsiskiria ryškiu skonių deriniu – saldumas iš moliūgo ir svogūnų puikiai dera su šviežių špinatų gaiva bei pikantišku čederio prieskoniu.
Moliūgų tarta su svogūnais: receptas
Tobulai tinka valgyti tiek šilta, tiek kambario temperatūros – puikus pasirinkimas net ir piknikui ar šventiniam užkandžių stalui.
Ingredientai:
- 375 g sluoksniuotos tešlos
- 200 g špinatų
- 250 g natūralaus jogurto
- 70 g čederio sūrio (tarkuoto)
- 450 g sviestinio moliūgo (išvalyto)
- 2 raudonieji svogūnai
- druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Moliūgą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į kepimo skardą. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti moliūgus, apie 25 min.
2. Nulupti svogūnus ir supjaustykite skiltelėmis. Svogūnus švelniai kepti su šiek tiek aliejaus įkaitintoje keptuvėje 10-15 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Išvynioti tešlą, šiek tiek pakočioti ir perkelti į kepimo skardą. Kabančius tešlos kraštus galima nupjauti. Tešlos vidurį keliose vietose subadyti šakute, kad kepant jis pernelyg neiškiltų.
4. Kepti orkaitėje 10 min, kol kraštai pradės lengvai ruduoti. Išimti iš orkaitės ir mentele ar šaukštu švelniai prispausti vidurį, kad išsilygintų.
5. Špinatus sudėti į keptuvę su dangčiu ir kaitinti ant vidutinės kaitros 2-3 min, kol suminkštės. Taip pat galima juos pašildyti mikrobangų krosnelėje trumpais intervalais. Kai atvės tiek, kad būtų galima liesti, rankomis išspausti skysčio perteklių.
6. Jogurtą ir 50 g tarkuoto čederio sumaišyti dubenyje, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
7. Jogurto masę paskleisti ant apkepto tešlos pagrindo, tada tolygiai paskirstyti keptą moliūgą, špinatus ir keptus svogūnus. Ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Kepti dar 10 min, kol jogurtas taps minkštas ir gardžiai išsilydys – patikrinti po 5-8 min. Iškepus išimti iš orkaitės ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.