Keptos morkos gali tapti tikru atradimu tiems, kurie ieško sveikesnio, bet kartu ir skanaus garnyro. Nors daugelis prie mėsos ar žuvies įpratę rinktis bulves, šis receptas įrodo, kad keptos morkos orkaitėje gali būti ne mažiau traškios, aromatingos ir sotumo suteikiančios. Paprasti ingredientai, lengvas paruošimas ir puikus skonis – būtent tai, ko reikia kasdieniams pietums ar vakarienei.
Keptos morkos orkaitėje: receptas
Ingredientai:
- Morkų (apie 1 kg)
- 50 g tarkuoto parmezano
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Kapotų petražolių
- 4 skiltelių česnako arba tiek, kiek jums patinka (galite naudoti šviežią arba džiovintą)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga- Morkas nulupkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Supjaustykite jas į 3–4 dalis, kad gabalėliai būtų panašaus dydžio.
- Sudėkite morkas į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu sudėkite morkas. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
- Kol morkos kepa, paruoškite užbarstą. Smulkiai sukapokite česnaką, sudėkite jį į dubenį, suberkite tarkuotą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
- Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės, tolygiai apibarstykite parmezano ir česnako mišiniu, lengvai išmaišykite ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių.
- Vėl atsargiai išmaišykite ir kepkite dar apie 10 minučių, kol keptos morkos taps auksinės ir traškios.
- Iškeptas morkas sudėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite iš karto.
Keptos morkos tinka ir kasdienai, ir šventiniam stalui
Didelis šio recepto privalumas – universalumas. Keptos morkos tiks tiek greitai vakarienei po darbo, tiek kaip originalus garnyras šventiniam stalui. Jas galima patiekti iškart iš orkaitės, kol plutelė dar traški ir kvapni.
Jei norisi įvairovės, keptos morkos lengvai pritaikomos pagal skonį – galima keisti prieskonius, naudoti kitą sūrį ar papildyti džiovintomis žolelėmis.
Šis receptas įrodo, kad keptos morkos gali tapti tikru hitu net ir be sudėtingų technikų ar egzotiškų ingredientų. Kartais būtent paprasti sprendimai virtuvėje atneša didžiausią malonumą.