ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
Blynai

Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Morkų blynai – tai dviguba nauda: mėgstami pusryčiai ir puiki daržovių porcija! Jei sunku įtikinti vaikus valgyti sveikas morkas, šie saldūs blynai bus puikus sprendimas. Pasiruoškite saldžius morkų blynus su grietine ir, jei norite, pridėkite razinų. Mažyliai tikrai gaus ne tik skanius pusryčius, bet ir vitaminų dozę!

Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas

Morkos yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač turtingos vitaminu A, kuris padeda išlaikyti sveiką regėjimą ir stiprina odą. Be to, morkos yra gausios skaidulų, padedančių gerinti virškinimą ir palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Jos taip pat turi antioksidacinių savybių, kurios gali padėti stiprinti imunitetą ir apsaugoti organizmą nuo žalingo aplinkos poveikio. Reguliarus morkų vartojimas gali prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo ir energijos palaikymo.

Morkų blynai: receptas

Ingredientai:

  • Morkos – 600 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 50 g
  • Vanilinis cukrus – 8 g
  • Grietinė 15% – 40 g
  • Kvietiniai miltai – 50 g
  • Druska
  • Saulėgrąžų aliejus – 20 g
  • Razinos – pagal skonį
  • Graikiniai riešutai – pagal skonį
Morkų blynai: receptas

Taip pat skaitykite

Skaniausios vištienos šlaunelės
Skaniausios vištienos šlaunelės: išbandykite šį marinatą!
2025-09-14
Enčilados su sūriu ir cukinija receptas
Enčilados su sūriu ir cukinija: tobulas vegetariškas patiekalas
2025-08-12
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
2025-09-21
Kurie maisto produktai ir patiekalai gali būti užšaldomi?
Kurie maisto produktai ir patiekalai gali būti užšaldomi?
2025-09-11

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Nuplaukite morkas, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Įdėkite kiaušinius, cukrų, grietinę, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
  2. Pertrinkite miltus per sietą, įdėkite vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite. Šiame etape galite pridėti razinų, jei norite.
  3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi. Su šaukštu dėkite morkų tešlą į keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol blynai taps aukso spalvos.
  4. Pabaigę kepti blynus, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų. Susmulkinkite riešutus.
  5. Patiekime morkų blynus su grietine ir smulkintais riešutais.

Galite paruošti ir sūrią morkų blynų versiją. Tam vietoje cukraus naudokite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Išbraukite razinas ir graikinius riešutus iš recepto, o pagal skonį galite įdėti šiek tiek žolelių. Gaminti bus taip pat paprasta. Be to, būtina išragauti morkas prieš gaminant – jei jos pakankamai saldžios, galite naudoti mažiau cukraus.

Šie morkų blynai puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiems kaip sveiki ir skanūs pusryčiai, kurie suteiks energijos visai dienai!

Šaltinis: shuba.life

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:morkosMorkų blynaipusryčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta morkų sriuba su imbieru
Receptai

Trinta morkų sriuba su imbieru

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsos patiekalai

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas

Kuo ypatingi 1985-1995 gimę žmonės?
Įdomu

Karta, kuri užaugo kartu su didžiausiu žmonijos lūžiu. Kuo ypatingi 1985-1995 gimę žmonės?

Trys paprasti meilės ritualai, kuriuos reikia padaryti rudens lygiadienį
Horoskopai

Trys paprasti meilės ritualai, kuriuos reikia padaryti rudens lygiadienį

Jums nuolat šalta? 11 galimų priežasčių kodėl
Sveikata ir grožis

Jums nuolat šalta? 11 galimų priežasčių kodėl

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?