ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminė čiabata – lengviau nei galvojate
Naudinga

Naminė čiabata – lengviau nei galvojate

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė čiabata
Naminė čiabata

Naminė čiabata – klasikinis itališkas kepinys, kuris skleidžia nuostabų aromatą ir suteikia jaukumo kiekvienam stalui.

Naminė čiabata: receptas

Puikiai tinka prie sriubų, salotų ar tiesiog su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu jūros druskos.

Ingredientai:

  • 400 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 7 g druskos
  • manų kruopų (pabarstyti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sumaišyti pusę miltų ir 4 g mielių su 150 ml vandens dubenyje. Išminkyti, kol susiformuos minkšta tešla.
2. Patepti švarų paviršių truputėliu aliejumi ir minkyti tešlą penkias minutes.
3. Sudėti tešlą į švarų, aliejumi pateptą dubenį, uždengti maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu. Palikti kilti 3-6 val, priklausomai nuo kambario temperatūros. Tešla bus paruošta, kai jos tūris padvigubės.
4. Perkelti tešlą į virtuvinį kombainą. Suberti likusius miltus, aliejų, mieles ir 75 ml vandens, ir maišyti su tešlos kabliu.
Ištirpinti druską 75 ml vandens ir palaipsniui supilti į mišinį, maišant 6-10 min, kol tešla taps elastinga ir minkšta.
5. Patepti didelį plastikinį indą aliejumi, sudėti tešlą, uždengti ir palikti kambario temperatūroje, kol jos tūris padvigubės.
6. Pabarstyti švarų paviršių miltais ir manų kruopomis. Išversti tešlą ant paviršiaus (ji bus gana drėgna) ir apibarstyti dar šiek tiek miltų, formuojant kvadratą. Atsargiai perpjauti tešlą pusiau ir ištiesti gabalus į klasikinę čiabatos formą.
7. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir lengvai pabarstyti kepimo skardą miltais.
8. Atsargiai perkelti tešlą ant skardos ir palikti dar kartą pakilti 30 min. Kepti 30 min arba tol, kol duona taps auksinės rudos spalvos ir pabeldus į dugną pasigirs tuštumo garsas.
9. Palikti atvėsti ant grotelių ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
2025-08-27
Kokosiniai rikotos blynai
Kokosiniai rikotos blynai
2025-11-09
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
2025-07-21
Greita pica
Greita pica: padarysite per 20 minučių ir jos skonis bus fantastiškas!
2025-09-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ČiabataduonaMielinė tešlaNaminė čiabatanamuose kepta duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mokslininkai nustatė, kad kūdikiai motinos įsčiose išmoksta šių dalykų
Įdomu

Mokslininkai nustatė, kad kūdikiai motinos įsčiose išmoksta šių dalykų

Kario prieskonių nauda sveikatai: 6 moksliškai patvirtinti privalumai
Sveikata ir grožis

Kario prieskonių nauda sveikatai: 6 moksliškai patvirtinti privalumai

6 nenugalimos moterys
Horoskopai

6 nenugalimos moterys. Zodiako ženklų vertinimas

Mano uošvė išpylė arbatą ant staltiesės. Man pavyko ją išgelbėti
Gyvenimas

Mano uošvė išpylė arbatą ant staltiesės. Man pavyko ją išgelbėti

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
Bulvių patiekalai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?