Naminė fokačija – tai minkštos, elastingos tekstūros duona, dvelkianti alyvuogių aliejumi ir turinti lengvai traškų, aukso spalvos paviršių.
Naminė fokačija: receptas
Tokia duona ne tik papildo stalą, bet ir sukuria jaukią, namų kvapu kvepiančią atmosferą.
Ingredientai:
- 500 g kvietinių miltų
- 7 g sausų mielių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arb. š. druskos
- 400 ml drungno vandens
- alyvuogių aliejaus apšlakstyti
- smulkios jūros druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti miltus, mieles, alyvuogių aliejų, druską ir 300 ml vandens į didelį dubenį. Švelniai maišyti ranka arba mediniu šaukštu, kol susidarys grubi tešla, tada minkyti dubenyje 5 min. Pamažu pilti likusį vandenį, formuojant minkštą, lipnią tešlą.
2. Tempti tešlą rankomis dubenyje, lenkti kraštus į vidurį, pasukti dubenį 90 laipsnių ir kartoti apie 5 min.
Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus ir minkyti dar 5 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti kilti, kol padvigubės.
3. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir patepti aliejumi. Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus, šiek tiek paspausti, perkelti į paruoštą skardą ir pirštais paskleisti iki kraštų.
4. Palikti kilti dar valandai.
5. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C.
6. Apšlakstyti tešlą alyvuogių aliejumi, pabarstyti smulkia jūros druska ir pirštais padaryti duobutes tešlos paviršiuje. Kepti 20 min, kol iškeps ir taps auksinės spalvos. Iškepus dar šiek tiek apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti karštą arba šiltą.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.