ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminė fokačija (focaccia)
Naudinga

Naminė fokačija (focaccia)

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė fokačija
Naminė fokačija

Naminė fokačija – tai minkštos, elastingos tekstūros duona, dvelkianti alyvuogių aliejumi ir turinti lengvai traškų, aukso spalvos paviršių.

Naminė fokačija: receptas

Tokia duona ne tik papildo stalą, bet ir sukuria jaukią, namų kvapu kvepiančią atmosferą.

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. druskos
  • 400 ml drungno vandens
  • alyvuogių aliejaus apšlakstyti
  • smulkios jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti miltus, mieles, alyvuogių aliejų, druską ir 300 ml vandens į didelį dubenį. Švelniai maišyti ranka arba mediniu šaukštu, kol susidarys grubi tešla, tada minkyti dubenyje 5 min. Pamažu pilti likusį vandenį, formuojant minkštą, lipnią tešlą.
2. Tempti tešlą rankomis dubenyje, lenkti kraštus į vidurį, pasukti dubenį 90 laipsnių ir kartoti apie 5 min.
Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus ir minkyti dar 5 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti kilti, kol padvigubės.
3. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir patepti aliejumi. Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus, šiek tiek paspausti, perkelti į paruoštą skardą ir pirštais paskleisti iki kraštų.
4. Palikti kilti dar valandai.
5. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C.
6. Apšlakstyti tešlą alyvuogių aliejumi, pabarstyti smulkia jūros druska ir pirštais padaryti duobutes tešlos paviršiuje. Kepti 20 min, kol iškeps ir taps auksinės spalvos. Iškepus dar šiek tiek apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti karštą arba šiltą.

Taip pat skaitykite

Greita pica
Greita pica: padarysite per 20 minučių ir jos skonis bus fantastiškas!
2025-09-20
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
2025-06-03
Kreminė bulvių sriuba
Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos
2025-07-07
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
2025-09-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonanaminė duonaNaminė fokačijanamuose kepta duonaNamuose kepta fokačija

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Psichologai pataria, kaip apsisaugoti nuo peršalimo
Sveikata ir grožis

Psichologai pataria, kaip apsisaugoti nuo peršalimo: svarbūs patarimai šaltajam sezonui

Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Mėsos patiekalai

Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

Italijos miestai be turistų spūsčių: atraskite paslėptus perlus, kuriuos verta pamatyti dabar
Įdomu

Italijos miestai be turistų spūsčių: atraskite paslėptus perlus, kuriuos verta pamatyti dabar

Kaip įveikti potraukį saldumynams? Atsako mitybos specialistai
Sveikata ir grožis

Kaip įveikti potraukį saldumynams? Atsako mitybos specialistai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?