ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Uncategorized » Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!
Uncategorized

Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.

Naminė granola visą gyvenimą buvo mano mėgiama. Visokia, su riešutais, su uogomis, su šokolado gabaliukais. Valgau ją su natūraliu jogurtu arba užsipildama naminiu pienu. Visą laiką pirkau granolą, bet vis galvodavau, kaip būtų šaunu namuose pasigaminti savo, su savo skoniais, namuose džiovintais vaisiais, mamos užaugintais graikiškais riešutais, tėvuko gimtinėje surinktu medumi. Tačiau neturėjau pagrindinio indgridiento – „naminių“ dribsnių, o iš „pirktinių“ neleido sąžinė – juk turime savų užsaugintų avižų, rugių ir kviečių. Tik trūko traiškytuvo – įrenginio pagaminančio natūralius, visų grūdo dalių dribsnius.

Ir štai, pavasario stebuklas, toks įrenginys, traiškytuvas, atsirado Zelbukio malūne. Nuo šiol galime greitai ir nedideliais kiekias (kad išliktų kuo šviežesni), pasigaminti traiškytų grūdų, kuriais pakeičiame „pirktinius“ dribsnius. O receptas labai paprastas ir turintis daug laisvės improvizacijai su jūsų mėgstamais skoniais.

Jums reikės:

  • 500 g traiškytų avižų/kviečių/rugių ar jų mikso
  • 100 g kokoso drožlių
  • stiklinės džiovintų vaisių
  • stiklinės šiek tiek smulkintų riešutų
  • žiupsnelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 3 valgomieji šaukštai kokosų sviesto ar kito riebalo
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono
Naminė granola pagal Neringą. Receptas, ingredientai
  1. Traiškytus grūdus sumaišome su džiovintais riešutais, druska, cinamonu ir kokoso drožlėmis.
  2. Medų ir kokosų sviestą išsilydome (tik šiek tiek, kad jokiu būdu neužvirtų). Ištirpintą masę supilame į sausą ir gerai išmaišome.
  3. Paskleidžiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir šauname į 175C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepame apie 25-30 min, kas 10 minučių pamaišant.
  5. Pakepintą granolą išimame iš orkaitės supilame džiovintus vaisius.
  6. Atvėsusią granolą susipilame į stiklinius indelius ir viskas. Valgome į sveikatą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva, jei nenurodyta kitaip.

Taip pat skaitykite

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 16 naujienos
Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 16 naujienos
2025-06-16
Kur panaudoti kavos tirščius?
Jei mėgstate kavą, tada turėsite 5 kartus didesnį derlių! Išbandykite!
2025-09-09
Ar česnakai importuoti ar balinti - kaip suprasti?
Kodėl parduotuvėje įsigyti česnakai gali būti importuoti ir balinti: atskleisime paslaptį.
2025-06-14
Ką pasirinkti sveikam užkandžiui: maistas, kuris tikrai mažina apetitą
Ką pasirinkti sveikam užkandžiui: maistas, kuris tikrai mažina apetitą
2025-10-16


AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokias 5 klaidas daro daugelis žmonių, kai bando numesti svorio: ekspertų nuomonė
Sveikata ir grožis

Kokias 5 klaidas daro daugelis žmonių, kai bando numesti svorio: ekspertų nuomonė

Karšti obuoliai: kaip Indija ieško vaisiaus, kuris išgyventų klimato kaitą
Įdomu

Karšti obuoliai: kaip Indija ieško vaisiaus, kuris išgyventų klimato kaitą

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą
Sodas ir daržas

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą

Dėl trijų kasdieninių dalykų jūs nelaimingi
Gyvenimas

3 dalykai, kuriuos darote kasdien ir dėl kurių jūs nelaimingi

Ką iš tikrųjų daro virdulio nuosėdos, jei kasdien geriate tokį vandenį?
Gyvenimas

Ką iš tikrųjų daro virdulio nuosėdos, jei kasdien geriate tokį vandenį?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?