Naminės karamelės – tai švelnios tekstūros, burnoje tirpstantis desertas, alsuojantis karamelės saldumu.
Naminės karamelės: receptas
Tai saldainis, kuris tinka pasimėgauti kai norisi nedidelės, bet ypatingos saldžios akimirkos.
Ingredientai:
- 397 g skardinė saldinto sutirštinto pieno
- 450 g rudo cukraus
- 120 g sviesto
- 125 ml pieno
- žiupsnelis druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti 20 cm kvadratinę formą kepimo popieriumi. Įdėti stiklinę su šaltu vandeniu į šaldiklį (arba šaldytuvą su ledo kubeliais).
2. Sudėti visus ingredientus, išskyrus druską, į didelį sausą puodą ir kaitinti ant silpnos kaitros. Nuolat maišyti, kol sviestas išsilydis, o cukrus visiškai ištirps.
3. Lėtai užvirinti masę ant vidutinės kaitros ir pavirti 10 min. Nuolat maišyti, ypač palei kraštus, kad masė nepridegtų ir nesviltų. Atsargiai – masė labai karšta.
4. Kai masė sumažės ir patamsės, atsargiai įmerkti arbatinį šaukštelį į masę ir lašinti į stiklinę su lediniu vandeniu (jei naudoti ledo kubelius – juos išimti). Masė turėtų virsti minkštu, paslankiu rutuliuku, kurį galima suploti pirštais. Jei prilimpa prie stiklinės ar pirštų, virinti toliau ir bandyti kas 2-3 min, kol masė taps reikiamos konsistencijos.
5. Įberti žiupsnelį druskos ir gerai išplakti. Leisti masei 10 minučių atvėsti puode. Dar kartą išplakti sutirštėjusią masę, sulaužant jau pradėjusį stingti paviršių, kol masė pradės prarasti blizgesį. Palikti dar 5 min ir vėl išplakti. Supilti į paruoštą formą ir išlyginti šaukšto nugarėle.
6. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 val, kol visiškai sustings ir bus galima lengvai perpjauti peiliu. Išimti karamelę iš formos, dėti ant pjaustymo lentos ir supjaustyti į 36 gabalėlius.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.