ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminiai daržovių traškučiai
Receptai

Naminiai daržovių traškučiai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Naminiai daržovių traškučiai – tai lengvas, maistingas užkandis, kuris džiugina tiek skoniu, tiek spalvomis. Subtiliai pagardintos prieskoniais, daržovės išlaiko daržovių natūralų saldumą ir traškumą.

Naminiai daržovių traškučiai
Naminiai daržovių traškučiai

Naminiai daržovių traškučiai: receptas

Puikiai tinka tiek sveikesnei alternatyvai traškučiams, tiek kaip spalvingas garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Ingredientai:

  • 2 burokėliai
  • 2 morkos
  • 1 pastarnokas (didelis)
  • 1 valg. š rapsų aliejaus
  • ½ arb. š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)
  • ¼ arb. š. česnako granulių (nebūtina)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Daržoves supjaustyti itin plonai, tam puikiai tinka mandolina arba galima naudotis daržovių skustuku.
2. Pjaustytas daržoves išdėlioti ant padėklo ir nusausinti virtuviniu popieriumi arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Jei yra laiko, galima palikti jas tarp virtuvinio popieriaus 5-10 minučių – taip jos geriau išdžius ir taps traškesnės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
4. Sudėti daržoves į didelį dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, tada rankomis gerai išmaišyti, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Tolygiai paskleisti jas ant dviejų kepimo skardų. Kepti 15 min, tada apversti ir kepti dar 8-12 min, kol išdžius ir taps auksinės spalvos.
5. Jei norisi, galima pabarstyti žolelėmis ar prieskoniais ir palikti, vėsdamos daržovės taps traškios.

Taip pat skaitykite

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas
2025-07-21
Šakšuka pusryčiams: patarimai
Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti
2025-06-16
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
2025-06-04
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
2025-06-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių traškučiaiNaminiai daržovių traškučiaiNaminiai traškučiaitraškučiaiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gydytoja papasakojo apie naminio kompoto naudą sveikatai
Sveikata ir grožis

Gydytoja papasakojo apie naminio kompoto naudą sveikatai

Ilgaamžiškumas - kokią įtaką jam turi ūgis ir svoris
Sveikata ir grožis

Pasak specialistų, žmogaus ūgis ir svoris turi ryšį su ilgaamžiškumu

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui
Sveikata ir grožis

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui

visų virusų ir bakterijų žudikas, kuris greitai numalšina kosulį!
Sveikata ir grožis

150 kartų galingesnis už česnaką ir citriną: visų virusų ir bakterijų žudikas, kuris greitai numalšina kosulį!

Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Desertai

Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?