ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminių sausainių desertas su zefyrais
Desertai

Naminių sausainių desertas su zefyrais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Naminių sausainių desertas su zefyrais
Naminių sausainių desertas su zefyrais

Naminių sausainių desertas su zefyrais – šie naminiai sausainiai su šokoladu ir skrudintais zefyrais yra tobuli s’mores stiliaus gardėsiai, įkvėpti amerikietiškų stovyklavimo klasikų.

Naminių sausainių desertas su zefyrais: receptas

Idealiai tinka desertui lauko iškylose, šeimos vakarėliams ar tiesiog norint pasilepinti saldžiu kąsneliu prie puodelio kavos. Paprasti pagaminti, linksmi sluoksniuoti ir be galo gardūs!

Ingredientai:

Sausainiams:

  • 175 g viso grūdo miltų
  • 100 g miltų
  • ½ arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto
  • 3 valg. š. pieno
  • 50 g auksaspalvio sirupo

Patiekimui:

Taip pat skaitykite

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
2025-06-24
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
2025-06-05
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
2025-06-05
Mielinės bandelės
Mielinės bandelės – tobulai purios
2025-07-28
  • 300 g pieniško (arba juodojo) šokolado
  • 36 zefyrai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sausainių tešlai persijoti visus miltus, cinamoną, sodą ir druską į maišymo dubenį. Atskirame puode ištirpinti sviestą, sumaišyti su pienu ir auksaspalviu sirupu, tada supilti į dubenį su sausais ingredientais. Sumaišyti viską iki vientisos tešlos, suformuoti diską, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 val, kad sutvirtėtų.
2. Iškloti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi, šiek tiek pabarstyti darbinį paviršių miltais. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti vieną iš jų į ilgą, siaurą stačiakampį (apie 8 cm pločio ir 2-3 mm storio). Apkirpti kraštus, supjaustyti į maždaug 7×4 cm dydžio stačiakampius. Kiekvieną sausainį kelis kartus subadyti šakute ir išdėlioti ant paruoštos skardos. Tą patį padaryti su kita tešlos dalimi ir sudėti ant antros skardos.
3. Sujungti likusias tešlos atraižas, iškočioti dar kartą ir išpjauti daugiau sausainių. Iš viso turėtų būti 24 vienetai. Atvėsinti sausainius šaldytuve bent 20 min, tuo metu įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
4. Kepti apie 12 min, kol kraštai apskrus, o vidurys sutvirtės 0 sausainiai dar labiau sutvirtės, kai atvės. Palikti atvėsti skardose.
5. Desertui paruošti pusę sausainių apversti viršutine puse žemyn ir ant kiekvieno uždėti po gabalėlį šokolado. Ant metalinio iešmo suverti 3 zefyrus ir paskrudinti virš grilio, laužo ar atsargiai virš dujinės viryklės. Zefyrų apskrudimo laipsnis – pagal skonį, bet išorė turi būti traški ir sodriai auksinė, o vidus – išsilydęs. Uždėti išsilydžiusius zefyrus ant sausainių su šokoladu, uždengti kitu sausainiu, kad būtų suformuotas sumuštinis. Lengvai spustelėti, ištraukti iešmą ir mėgautis iškart.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

2025-07-04
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Receptai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi

2025-07-16
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Apkepai

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

2025-07-14
Purūs blyneliai be kvietinių miltų
Blynai

Purūs blyneliai be kvietinių miltų – tik keturi ingredientai

2025-08-12

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?