Namuose pagamintas majonezas – tai padažas, pasižymintis sodriu, kremišku skoniu su subtiliu česnako ir garstyčių pikantiškumu. Jis išsiskiria šilkinės tekstūros švelnumu ir puikiai papildo įvairiausius patiekalus – nuo sumuštinių iki salotų, žuvies ar daržovių.
Namuose pagamintas majonezas: receptas
Tai padažas, kuris suteikia paprastam maistui išskirtinumo ir naminio skonio, kurio neįmanoma supainioti su pirktine alternatyva.
Ingredientai:
- 275 ml žemės riešutų aliejaus
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 česnako skiltelė
- 1 kupinas arb. š. garstyčių miltelių
- 1 arb. š. druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia sudėti kiaušinių trynius į dubenį, įdėti sutrintą česnaką, garstyčių miltelius, druską ir šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišyti. Tada, laikant aliejų ąsotyje vienoje rankoje, o elektrinį plaktuvą – kitoje, lašinti po lašą aliejaus į kiaušinių mišinį ir išplakti.
2. Svarbiausia – kiekvieną aliejaus lašą gerai įmaišyti prieš įpilant kitą. Po kelių minučių, įdėjus kelis lašus aliejaus, masė pradės tirštėti ir tapti standi bei grumzlėta. Kai tai įvyksta, įpilti acto, kad masė suskystėtų.
3. Kai šis kritinis etapas praeina, galima pradėti pilti aliejų labai plona, tolygia srovele, nuolat plakant. Kai visas aliejus bus supiltas, paragauti ir, jei reikia, pagardinti druska ir pipirais. Jei norisi švelnesnės tekstūros, įpilti kelis šaukštus verdančio vandens ir įplakti.
4. Majonezas sukrenta tik tuomet, kai aliejus pradedamas pilti per greitai. Jei taip nutinka, į švarų dubenį įdėti naują kiaušinio trynį ir įlašinti sugedusią masę po lašą, tada tęsti su likusiu aliejumi lyg nieko nebūtų nutikę.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.