ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Namuose pagamintas majonezas
Naudinga

Namuose pagamintas majonezas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose pagamintas majonezas
Namuose pagamintas majonezas

Namuose pagamintas majonezas – tai padažas, pasižymintis sodriu, kremišku skoniu su subtiliu česnako ir garstyčių pikantiškumu. Jis išsiskiria šilkinės tekstūros švelnumu ir puikiai papildo įvairiausius patiekalus – nuo sumuštinių iki salotų, žuvies ar daržovių.

Namuose pagamintas majonezas: receptas

Tai padažas, kuris suteikia paprastam maistui išskirtinumo ir naminio skonio, kurio neįmanoma supainioti su pirktine alternatyva.

Ingredientai:

  • 275 ml žemės riešutų aliejaus
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 kupinas arb. š. garstyčių miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. baltojo vyno acto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia sudėti kiaušinių trynius į dubenį, įdėti sutrintą česnaką, garstyčių miltelius, druską ir šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišyti. Tada, laikant aliejų ąsotyje vienoje rankoje, o elektrinį plaktuvą – kitoje, lašinti po lašą aliejaus į kiaušinių mišinį ir išplakti.
2. Svarbiausia – kiekvieną aliejaus lašą gerai įmaišyti prieš įpilant kitą. Po kelių minučių, įdėjus kelis lašus aliejaus, masė pradės tirštėti ir tapti standi bei grumzlėta. Kai tai įvyksta, įpilti acto, kad masė suskystėtų.
3. Kai šis kritinis etapas praeina, galima pradėti pilti aliejų labai plona, tolygia srovele, nuolat plakant. Kai visas aliejus bus supiltas, paragauti ir, jei reikia, pagardinti druska ir pipirais. Jei norisi švelnesnės tekstūros, įpilti kelis šaukštus verdančio vandens ir įplakti.
4. Majonezas sukrenta tik tuomet, kai aliejus pradedamas pilti per greitai. Jei taip nutinka, į švarų dubenį įdėti naują kiaušinio trynį ir įlašinti sugedusią masę po lašą, tada tęsti su likusiu aliejumi lyg nieko nebūtų nutikę.

Taip pat skaitykite

Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų
Sviestiniai raguoliai vos iš kelių ingredientų: rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!
2025-09-14
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba
2025-07-09
Veganiška bananų duona
Veganiška bananų duona
2025-07-11
Puikiai pakeis dešras ir dešreles: patiekalas, kuris kaskart leis sukurti vis kitą skonį
Puikiai pakeis dešras ir dešreles: patiekalas, kuris kaskart leis sukurti vis kitą skonį
2025-11-21

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:majonezasNaminis majonezasNamuose pagamintas majonezasPadažai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Zodiako ženklai konflikto metu renkasi tylėti
    Horoskopai

    Pasak astrologų, šie 4 zodiako ženklai supykę gali ilgai tylėti

    Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių
    Gyvenimas

    Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių: paprasti, bet veiksmingi patarimai

    Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje
    Sveikata ir grožis

    Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje

    Kaip nepriaugti svorio rudenį ir žiemą: mitybos specialisto atsakymas
    Sveikata ir grožis

    Kaip nepriaugti svorio rudenį ir žiemą: mitybos specialisto atsakymas

    Lūpdažio atspalviai, kurie padaro jus vyresne. Nesirinkite jų!
    Sveikata ir grožis

    Lūpdažio atspalviai, kurie padaro jus vyresne. Nesirinkite jų!

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?