Namuose ruoštas kaulų sultinys – tai ypatingo skonio ir maistingumo sultinys, pasižymintis sodriu, ilgo virimo metu išgautu aromatu bei tekstūra.
Namuose ruoštas kaulų sultinys: receptas
Tai natūralus energijos ir šilumos šaltinis, tinkantis kaip pagrindas įvairiems patiekalams – sriuboms, troškiniams ar padažams ruošti.
Ingredientai:
- 2 kg įvairių kaulų (pvz., jautienos, ėrienos arba vištienos)
- 1 svogūnas
- 3 morkos
- 1 česnako galvutė,
- 2 saliero stiebai
- 4 lauro lapai
- 2 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
- 1 valg. š. obuolių sidro acto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kaulus sudėti į skardą ir kepti 30 min. Apversti, sudėti stambiais gabaliukais pjaustytas daržoves – svogūną, morkas ir česnaką, ir kepti dar 10-15 min, kol kaulai gerai paruduos, o daržovės lengvai apskrus.
3. Visą mišinį perkelti į didelį puodą su dangčiu. Sudėti 5 cm ilgio juostelėmis pjaustytus salierus, lauro lapus, pipirus ir užpilti šaltu vandeniu, kad šis dengtų turinį maždaug 5 cm aukščiau. Įpilti acto.
4. Uždengus užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 8-12 val, retkarčiais nugriebiant putas ir riebalus. Kuo ilgiau virs, tuo sultinys bus sodresnio skonio, tik retkarčiais patikrinti vandens lygį ir papildyti, jei kaulai pradeda matytis. Jei dauguma kaulų yra jautienos, sultinį atvėsinti šaldytuve per naktį, o kitą dieną dar pavirti – iš viso iki 24 val.
5. Galiausiai nukošti per smulkų sietelį, pašalinti kaulus ir daržoves, ir palikti atvėsti prieš dedant į šaldytuvą. Sultinys šaldytuve išsilaiko iki 5 dienų, o šaldiklyje – iki 6 mėn.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.