ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Namuose ruoštas kaulų sultinys
Naudinga

Namuose ruoštas kaulų sultinys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys

Namuose ruoštas kaulų sultinys – tai ypatingo skonio ir maistingumo sultinys, pasižymintis sodriu, ilgo virimo metu išgautu aromatu bei tekstūra.

Namuose ruoštas kaulų sultinys: receptas

Tai natūralus energijos ir šilumos šaltinis, tinkantis kaip pagrindas įvairiems patiekalams – sriuboms, troškiniams ar padažams ruošti.

Ingredientai:

  • 2 kg įvairių kaulų (pvz., jautienos, ėrienos arba vištienos)
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 1 česnako galvutė,
  • 2 saliero stiebai
  • 4 lauro lapai
  • 2 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kaulus sudėti į skardą ir kepti 30 min. Apversti, sudėti stambiais gabaliukais pjaustytas daržoves – svogūną, morkas ir česnaką, ir kepti dar 10-15 min, kol kaulai gerai paruduos, o daržovės lengvai apskrus.
3. Visą mišinį perkelti į didelį puodą su dangčiu. Sudėti 5 cm ilgio juostelėmis pjaustytus salierus, lauro lapus, pipirus ir užpilti šaltu vandeniu, kad šis dengtų turinį maždaug 5 cm aukščiau. Įpilti acto.
4. Uždengus užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 8-12 val, retkarčiais nugriebiant putas ir riebalus. Kuo ilgiau virs, tuo sultinys bus sodresnio skonio, tik retkarčiais patikrinti vandens lygį ir papildyti, jei kaulai pradeda matytis. Jei dauguma kaulų yra jautienos, sultinį atvėsinti šaldytuve per naktį, o kitą dieną dar pavirti – iš viso iki 24 val.
5. Galiausiai nukošti per smulkų sietelį, pašalinti kaulus ir daržoves, ir palikti atvėsti prieš dedant į šaldytuvą. Sultinys šaldytuve išsilaiko iki 5 dienų, o šaldiklyje – iki 6 mėn.

Taip pat skaitykite

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
2025-06-04
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu taps jūsų vasaros hitu
2025-07-08
Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė
2025-08-01
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kaulų sultinysNaminis sultinysNamuose ruoštas kaulų sultinysSultinysSultinys sriubai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Receptai

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais

2025-07-18
Tobulos naminės bulvytės fri
Bulvių patiekalai

Tobulos naminės bulvytės fri – tik su šaukšteliu aliejaus

2025-08-12
Kreminė bulvių sriuba
Receptai

Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos

2025-07-07
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Naudinga

Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę

2025-08-15

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?