ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Namuose ruoštas kaulų sultinys
Naudinga

Namuose ruoštas kaulų sultinys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys

Namuose ruoštas kaulų sultinys – tai ypatingo skonio ir maistingumo sultinys, pasižymintis sodriu, ilgo virimo metu išgautu aromatu bei tekstūra.

Namuose ruoštas kaulų sultinys: receptas

Tai natūralus energijos ir šilumos šaltinis, tinkantis kaip pagrindas įvairiems patiekalams – sriuboms, troškiniams ar padažams ruošti.

Ingredientai:

  • 2 kg įvairių kaulų (pvz., jautienos, ėrienos arba vištienos)
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 1 česnako galvutė,
  • 2 saliero stiebai
  • 4 lauro lapai
  • 2 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kaulus sudėti į skardą ir kepti 30 min. Apversti, sudėti stambiais gabaliukais pjaustytas daržoves – svogūną, morkas ir česnaką, ir kepti dar 10-15 min, kol kaulai gerai paruduos, o daržovės lengvai apskrus.
3. Visą mišinį perkelti į didelį puodą su dangčiu. Sudėti 5 cm ilgio juostelėmis pjaustytus salierus, lauro lapus, pipirus ir užpilti šaltu vandeniu, kad šis dengtų turinį maždaug 5 cm aukščiau. Įpilti acto.
4. Uždengus užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 8-12 val, retkarčiais nugriebiant putas ir riebalus. Kuo ilgiau virs, tuo sultinys bus sodresnio skonio, tik retkarčiais patikrinti vandens lygį ir papildyti, jei kaulai pradeda matytis. Jei dauguma kaulų yra jautienos, sultinį atvėsinti šaldytuve per naktį, o kitą dieną dar pavirti – iš viso iki 24 val.
5. Galiausiai nukošti per smulkų sietelį, pašalinti kaulus ir daržoves, ir palikti atvėsti prieš dedant į šaldytuvą. Sultinys šaldytuve išsilaiko iki 5 dienų, o šaldiklyje – iki 6 mėn.

Taip pat skaitykite

Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
2025-08-06
Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
2025-06-16
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
2025-06-05
Vištienos karis
Vištienos karis – aromatinga vakarienė
2025-10-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kaulų sultinysNaminis sultinysNamuose ruoštas kaulų sultinysSultinysSultinys sriubai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto
Sveikata ir grožis

Mėgstate kefyrą? Štai kaip gauti dar daugiau naudos iš šio pieno produkto

Šios arbatos ne pats geriausias pasirinkimas vartojantiems vaistus
Sveikata ir grožis

Šios arbatos ne pats geriausias pasirinkimas vartojantiems vaistus

Kaip palengvinti slogą be nosies purškalo: 5 veiksmingos natūralios priemonės
Sveikata ir grožis

Kaip palengvinti slogą be nosies purškalo: 5 veiksmingos natūralios priemonės

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Receptai

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti

Makaronai kreminiame padaže su pomidorais
Makaronų patiekalai

Makaronai kreminiame padaže su pomidorais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?