ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Desertai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai – tai gaivūs ir kremiški ledai, kurių pagrindą sudaro subtilaus skonio vanilinė kreminė masė, pagardinta natūraliais šviežių braškių ir bananų aromatais. Šis desertas puikiai subalansuotas – jis ne per saldus, su lengvu vaisių skoniu.

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai: receptas

Ledų tekstūra aksominė, tirpstanti burnoje, todėl tai puikus pasirinkimas karštoms dienoms arba bet kada, kai norisi natūralaus ir gardaus deserto.

Ingredientai:

  • 300 ml grietinėlės (riebios)
  • 300 ml pieno
  • 1 vanilės ankštis
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 500 g braškių
  • 1 banano (apie 100 g nulupto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti grietinėlę ir pieną į didelį puodą, įmaišyti vanilės ankštį ir sėklas. Užvirti, tada nedelsiant nukelti nuo kaitros.
2. Dideliame dubenyje plakti kiaušinių trynius kol jie pabals, tuomet supilti grietinėlės ir pieno mišinį. Gerai išmaišius skystį grąžinti į puodą ir kaitinti labai žemoje temperatūroje.
3. Virti apie 5 min, nuolat maišant, kol kreminė masė sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę. Svarbu, kad masė neperkaistų, kitaip kiaušiniai sušoks į gumulėlius.
4. Nukelti puodą nuo kaitros, išimti vanilės ankštį ir supilti kremą į švarų dubenį. Paviršių uždengti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvelė, ir palikti atvėsti.
5. Į trintuvą sudėti braškes ir bananą, sutrinti į tyrę. Atvėsusį kremą ir vaisių tyrę sudėti į iš anksto atšaldytą ledų gaminimo dubenį. Maišyti kol masė labai sutirštės (tai gali užtrukti daugiau nei 30 min), tuomet perkelti į šaldymui tinkamą indą ir šaldyti iki visiško sukietėjimo.
6. Išimti iš šaldiklio ir prieš patiekiant palikti pastovėti kambario temperatūroje 5-10 min.

Taip pat skaitykite

vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje
Labai skanūs vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje: paruošite greitai ir be didelių pastangų!
2025-09-24
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Sicilietiška pica
Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bananaibraškėsledai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sukietėjęs medus: kaip jį vėl paversti skystu neprarandant naudos
Namai ir patarimai

Sukietėjęs medus – ne bėda: štai kaip jį vėl paversti skystu, neprarandant naudos

Kaip atsikračiau papildomų kilogramų
Sveikata ir grožis

Sulaukusi 50 metų susitvarkiau figūrą ir atsikračiau papildomų kilogramų

Kodėl žalinga gerti arbatą su cukrumi: mitybos specialistės komentaras
Sveikata ir grožis

Kodėl žalinga gerti arbatą su cukrumi: mitybos specialistės komentaras

Geriausias gėrimas, saugantis smegenis po 60 metų
Sveikata ir grožis

Geriausias gėrimas, saugantis smegenis po 60 metų

Kaštonai nuo ligų ir piktos akies
Sveikata ir grožis

Liaudies medicina teigia, kad kaštonai – puiki apsauga nuo ligų ir traukia sėkmę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?