ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Natūralūs kiaulienos kepsniai: minkšti ir labai sultingi
Mėsos patiekalai

Natūralūs kiaulienos kepsniai: minkšti ir labai sultingi

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šį greitą ir skanų patiekalą gaminu jau 30 metų, paveldėjau jo receptą iš mamos. Kiaulienos kepsniai pagal klasikinį receptą visada būna sultingi ir aromatingi, o patiekti juos galima su įvairiais garnyrais: juodaisiais ryžiais, bulvių koše ar makaronais. Šis patiekalas tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarienių meniu, nes yra greitas, paprastas ir labai skanus.

Natūralūs kiaulienos kepsniai
Natūralūs kiaulienos kepsniai

Kiaulienos kepsniai: receptas

Reikalingi ingredientai kiaulienos kepsniams

  • 500 g kiaulienos kepsnelių, supjaustytų griežinėliais (nugarinė arba sprandinė)
  • 250 g grybų, supjaustytų gabalėliais
  • 1 pakelis grietinėlės
  • 2 valg. š. garstyčių
  • 1 didelis svogūnas
  • Druska, malti juodieji pipirai, vegetos prieskoniai
  • Saldžioji paprika, čili pipiras
  • 1 arbatinis šaukštelis kario (nebūtina)
  • Smulkiai pjaustytos petražolės

Garnyrui: juodieji ryžiai, paprasti ryžiai, bulvės ar makaronai.

Kiaulienos kepsnių paruošimas

  1. Mėsą nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Apibarstykite mėsą druska, pipirais ir vegetos prieskoniais. Jei turite laiko, palikite šaldytuve bent 20 minučių, kad mėsa pasisotintų prieskoniais.
  3. Apkepkite mėsą įkaitintame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių, tada nukelkite nuo ugnies.
  4. Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir grybus, kol išgaruos didžioji dalis vandens.
  5. Įpilkite 300 ml vandens ir virkite apie 10 minučių. Tada grąžinkite mėsą į keptuvę ir kartu troškinkite dar apie 10 minučių.
  6. Grietinėlę sumaišykite su pipirais ir garstyčiomis, supilkite į keptuvę ir leiskite viskam kartu pasitroškinti kelias minutes.
  7. Patiekite ant lėkštės, papuošę smulkintomis petražolėmis. Garnyrui tinka tiek ryžiai, tiek bulvės ar makaronai.

Patarimai, kaip išgauti sultingus kiaulienos kepsnius

  • Naudokite šviežią kiaulieną, geriausia nugarinę arba sprandinę, nes šios dalys išlieka sultingos kepant.
  • Nepersistenkite su grietinėle – ji turi papildyti skonį, bet neužgožti natūralaus mėsos aromato.
  • Garnyras turėtų papildyti patiekalo skonį, todėl rinkitės neutralius priedus, tokius kaip ryžiai ar bulvės.

Šie kiaulienos kepsniai – puikus pasirinkimas, jei norite skanaus, greito ir aromatingo patiekalo, kuris tikrai paliks visus šeimos narius patenkintus.

Taip pat skaitykite

Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
2025-08-07
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
2025-06-17
Makaronai su avokadų padažu
Makaronai su avokadų padažu – pavasariškai žali
2025-06-26
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
2025-06-30

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grietinėlėKiaulienaKiaulienos kepsniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją
Automobiliai

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją

Pavojingos grožio tendencijos internete: dermatologai įspėja, ko geriau vengti
Sveikata ir grožis

Pavojingos grožio tendencijos internete: dermatologai įspėja, ko geriau vengti

Saulės elekrtinė ne tik mada. Eksperto patarimai
Technologijos

Saulės elektrinė – ne tik mada, bet ir būtinybė: eksperto patarimai, kaip neapsigauti

Suprastėjusi atmintis? Atskleidė, kokie maisto produktai gali prie to prisidėti.
Sveikata ir grožis

Suprastėjusi atmintis? Atskleidė, kokie maisto produktai gali prie to prisidėti

Augintinių plaukai visur? Šie triukai padės sumažinti jų kiekį.
Gyvenimas

Augintinių plaukai visur? Šie triukai padės sumažinti jų kiekį namuose

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?