ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
Vegetariški patiekalai

Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto

Iš cukinijų galite iškepti burnoje tirpstantį vyniotinį, kuris puikiai išlaiko formą ir tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis receptas tiks ir vegetarams, ir ne.

Cukinijų vyniotinis – stulbinamai skanus ir švelnus

Ingredientai

  • Cukinijos – 570 g (1–2 vnt.)
  • Miltai – 4 šaukštai
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai – 3–4 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Grybai – 300 g
  • Sūris – pabarstymui
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Grietinė – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimui

Cukinijų paruošimas

Cukinijas sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite, išmaišykite ir palikite kelias minutes, kad išleistų sultis. Po to nuplaukite vandeniu, išspauskite ir perkelkite į atskirą dubenį.

Tešlos paruošimas

Į cukinijų masę suberkite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, įberkite pipirų ir, jei reikia, druskos. Gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Keptas sumuštinis su pesto padažu ir pomidorais
Keptas sumuštinis su pesto padažu ir pomidorais
2025-09-29
Atviras svogūnų pyragas
Atviras svogūnų pyragas
2025-09-25
Keratino kaukė iš poros cukinijų: sužinojau japonišką glotnių plaukų paslaptį
Keratino kaukė iš poros cukinijų: sužinojau japonišką glotnių plaukų paslaptį
2025-10-30
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
2025-09-09

Pyrago kepimas

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi. Masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.

Įdaro paruošimas

Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite, kol pasikeis spalva. Grybus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su morkomis, apkepkite, pasūdykite, įberkite pipirų ir troškinkite 10 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Vyniojimas ir apdaila

Iškepusį pyragą, nenuimdami kepimo popieriaus, keletą kartų suvyniokite, kad jis suminkštėtų ir taptų elastingas. Įdarą tolygiai paskirstykite ant pyrago, palikdami nedidelį kraštelį, kad suvyniojus įdaras neiškristų. Ant krašto uždėkite šiek tiek tarkuoto sūrio.

Jei norite, užtepkite šonus grietine. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 5–7 minutėms iki 180°C.

Pateikimas

Išimkite vyniotinį iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite ant stalo. Šis ritinys išlaiko formą, yra švelnus ir skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijosCukinijų vyniotinis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vienatvės našta keičia požiūrį
Gyvenimas

Paslėpta vienatvės našta: kaip tai keičia mūsų pasaulėžiūrą

Aronijos - mano močiutė visuomet žinojo, kad tai tikras lobis sode
Sodas ir daržas

Aronijos – mano močiutė visuomet žinojo, kad tai tikras lobis sode

Salieras ir jo nauda sveikatai, pasak dietologų, žinomi jau seniai
Sveikata ir grožis

Salieras ir jo nauda sveikatai, pasak dietologų, žinomi jau seniai

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais
Sveikata ir grožis

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais

ChatGPT praneša apie svarbius pokyčius. Įspėja, jog pokyčiai patiks ne visiems
Uncategorized

ChatGPT praneša apie svarbius pokyčius. Įspėja, jog pokyčiai patiks ne visiems

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?