Iš cukinijų galite iškepti burnoje tirpstantį vyniotinį, kuris puikiai išlaiko formą ir tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis receptas tiks ir vegetarams, ir ne.
Cukinijų vyniotinis – stulbinamai skanus ir švelnus
Ingredientai
- Cukinijos – 570 g (1–2 vnt.)
- Miltai – 4 šaukštai
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai – 3–4 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morka – 1 vnt.
- Grybai – 300 g
- Sūris – pabarstymui
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Grietinė – pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui
Cukinijų paruošimas
Cukinijas sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite, išmaišykite ir palikite kelias minutes, kad išleistų sultis. Po to nuplaukite vandeniu, išspauskite ir perkelkite į atskirą dubenį.
Tešlos paruošimas
Į cukinijų masę suberkite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, įberkite pipirų ir, jei reikia, druskos. Gerai išmaišykite.
Pyrago kepimas
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi. Masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.
Įdaro paruošimas
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite, kol pasikeis spalva. Grybus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su morkomis, apkepkite, pasūdykite, įberkite pipirų ir troškinkite 10 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Vyniojimas ir apdaila
Iškepusį pyragą, nenuimdami kepimo popieriaus, keletą kartų suvyniokite, kad jis suminkštėtų ir taptų elastingas. Įdarą tolygiai paskirstykite ant pyrago, palikdami nedidelį kraštelį, kad suvyniojus įdaras neiškristų. Ant krašto uždėkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
Jei norite, užtepkite šonus grietine. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 5–7 minutėms iki 180°C.
Pateikimas
Išimkite vyniotinį iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite ant stalo. Šis ritinys išlaiko formą, yra švelnus ir skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.