ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Nebekaitinu pomidorų garuose, kad nuimčiau odeles. Radau geresnį būdą
Naudinga

Nebekaitinu pomidorų garuose, kad nuimčiau odeles. Radau geresnį būdą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sveiki, sultingi, intensyviai raudoni pomidorai. Nepriklausomai nuo to, ar jie auginami sode, ar balkone, jie visada skanūs. Juos galima valgyti vienus, taip pat naudoti kaip priedą prie daugelio patiekalų. Mes papasakosime, kaip lengvai nuimti pomidorų odeles.

Nebekaitinu pomidorų garuose, kad nuimčiau odeles. Radau geresnį būdą
Nebekaitinu pomidorų garuose, kad nuimčiau odeles. Radau geresnį būdą

Vieni nulupa odelę nuo pomidorų, kiti nesivargina to daryti. Jos pašalinimas gali būti šiek tiek sudėtingas. Atskleisime, kaip tai padaryti lengvai ir mėgautis mėgstamų daržovių skoniu.

Kaip nulupti pomidorus?

Dažniausiai šiam tikslui naudojamas verdantis vanduo, kuris užpilamas ant pomidoro, o tada nuo jo švelniai ir lėtai pašalinama odelė. Tačiau tai nėra vienintelis būdas. Odelė, nors ir visiškai valgoma, patinka ne visiems. Ypač vaikams ji gali nepatikti. Pamirškite apie pomidorų garinimą ir kruopštų odelės pašalinimą. Išbandykite visiškai kitą būdą. Jums reikės tik mikrobangų krosnelės. Pirmiausia nuplaukite pomidorus, kuriuos norite nulupti, tada nuimkite stiebus ir šiek tiek įpjaukite juos įstrižai. Tada įdėkite daržoves į mikrobangų krosnelę ir vienai minutei įjunkite prietaisą visu galingumu. Kai baigsis laikas, išimkite pomidorus. Iš karto pastebėsite, kad odelė nusilupa pati!

Kaip dar nulupti pomidorų odelę?

Jei neturite mikrobangų krosnelės, galite naudoti dar vieną būdą. Tereikia paimti daržovių tarką ir pradėti ant jos tarkuoti pomidorą. Darykite tai švelniai ir taip, kad pabaigoje odelė liktų jūsų rankose. Jei planuojate ruošti pomidorų sriubą ar padažą, tiesiog sutrinkite juos kartu su odele. Virimo metu odelė nusiima pati, o tada tereikia pomidorų masę pertrinti per sietelį. Dabar jūs žinote visus pomidorų lupimo būdus. Jei ieškote būdo patiekti pomidorus vasarą, rekomenduojame juos supjaustyti, pagardinti druska ir pipirais bei įdėti mocarelos sūrio griežinėlių. Tai tradicinis, lengvas itališkas užkandis. Puikiai tinka karštai vasaros dienai.

Taip pat skaitykite

Kiaušiniai kaip iš prabangaus restorano: 3 paprasti receptai
Kiaušiniai kaip iš prabangaus restorano: 3 paprasti receptai
2025-09-12
Pasukų blynai
Pasukų blynai – gardiems pusryčiams
2025-09-02
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
2025-08-10
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
2025-07-14

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mikrobangų krosnelėPomidorų lupimasPomidorų odelės pašalinimasVerdantis vanduo

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 Europos kryptys tikriems alkoholio turizmo entuziastams
Įdomu

7 Europos kryptys tikriems alkoholio turizmo entuziastams

Šarlotės tortas su vyniotiniu
Desertai

Šarlotės tortas su vyniotiniu

Žinios, kurios padės apsaugoti sveikatą ir gyvybę bet kokioje gyvenimo situacijoje
Gyvenimas

Žinios, kurios padės apsaugoti sveikatą ir gyvybę bet kokioje gyvenimo situacijoje

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį
Sveikata ir grožis

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį

Svorių kilnojimas svarbesnis nei manėte. Komentuoja specialistai
Sveikata ir grožis

Svorių kilnojimas svarbesnis nei manėte. Specialistai komentuoja, kodėl

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?