ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Nebijau įsigyti neprinokusių avokadų: žinau gudrybę, kaip juos greitai sunokinti
Gyvenimas

Nebijau įsigyti neprinokusių avokadų: žinau gudrybę, kaip juos greitai sunokinti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rasti prinokusį ir minkštą avokadą parduotuvėje – tikrai sudėtinga. Kartais net ir kruopščiai rinkdamiesi susiduriame su nemalonia staigmena – vaisius pasirodo pernelyg kietas arba net supuvęs. Laimei, avokadą galima sunokinti namuose, pasitelkus paprastus, bet veiksmingus metodus. Šie būdai leis mėgautis gardžiu ir kreminiu avokado minkštimu tada, kai jo labiausiai reikia.

Kaip greitai sunokinti avokadą
Kaip greitai sunokinti avokadą

Kaip greitai sunokinti avokadą su kitais vaisiais

Vienas patikimiausių būdų – įdėti avokadą į kartoninę dėžutę kartu su prinokusiu obuoliu, bananu ar kriauše. Šie vaisiai išskiria etileną – natūralų augalinį hormoną, skatinantį nokimą. Norint dar greitesnio rezultato, galima viską suvynioti į popierių, tačiau dažniausiai pakanka vos kelių dienų šiltoje, tamsioje vietoje.

Kaip greitai sunokinti avokadą mikrobangų krosnelėje

Jei norite sunokusio avokado čia ir dabar, galite pasitelkti mikrobangų krosnelę. Išimkite minkštimą, uždenkite maistine plėvele ir pakaitinkite 30 sekundžių. Vaisius taps minkštesnis, tačiau skonis ir kvapas gali kiek pasikeisti. Tai puikus būdas, kai reikia greito sprendimo.

Folija ir popierinis maišelis – dar vienas būdas

Kitas veiksmingas metodas – avokadą suvynioti į aliuminio foliją ir padėti į šiltą, tamsią vietą. Yra net rekomendacijų 10 minučių palaikyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Taip pat galite naudoti popierinį maišelį, į kurį įberiate šiek tiek miltų – tai sukuria tinkamas sąlygas nokimui.

Taip pat skaitykite

Kaip greitai ir efektyviai atsikratyti kepimo kvapo namuose. Natūralus metodas
Kaip greitai ir efektyviai atsikratyti kepimo kvapo namuose. Natūralus metodas, kurį turite išbandyti
2025-08-25
10 psichologijos knygų, kurios padės geriau suprasti save
10 psichologijos knygų, kurios padės geriau suprasti save
2025-08-25
10 klausimų partneriui, kuriuos reikia užduoti prieš susituokiant
10 klausimų partneriui, kuriuos reikia užduoti prieš susituokiant
2025-08-08
Kaip iš veido išraiškos nustatyti, kad žmogus meluoja?
Kaip iš veido išraiškos nustatyti, kad žmogus meluoja?
2025-09-15

Kaip išgelbėti perpjautą neprinokusį avokadą

Jei avokadą perpjovėte ir pastebėjote, kad jis dar neprinokęs, galite pasitelkti citrinos sultis. Minkštimą apšlakstykite, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Taip vaisius nepraras spalvos ir bus paruoštas vartoti vėliau.

Redakcijos patarimas

Atminkite: per minkštas avokadas dažnai būna jau supuvęs, todėl geriau rinktis kiek kietesnį vaisių. Laikykite avokadus šiltoje ir sausoje vietoje, bet ne ten, kur daug drėgmės – kitaip nokimo procesas gali virsti gedimu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AvokadaiFolijaMikrobangų krosnelėSunokę avokadai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien
Sveikata ir grožis

Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien

Darote klaidą jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose.
Gyvenimas

Darote didelę klaidą, jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose

Enčilados su sūriu ir cukinija receptas
Receptai

Enčilados su sūriu ir cukinija: tobulas vegetariškas patiekalas

Gyvenimo principai, kurie tapo japonų ilgaamžiškumo paslaptimi
Sveikata ir grožis

Gyvenimo principai, kurie tapo japonų ilgaamžiškumo paslaptimi

Įvardinta geriausia arbata sutrikusiai skrandžio veiklai
Sveikata ir grožis

Įvardyta geriausia arbata sutrikusiai skrandžio veiklai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?