ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė
Desertai

Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Nekeptas sausainių ir varškės tortas

Nekeptas sausainių ir varškės tortas – jeigu ieškote lengvai paruošiamo ir gardaus deserto, šis varškės tortas su sausainiais yra puikus pasirinkimas. Jis nereikalauja nei ilgo gaminimo, nei ypatingų įgūdžių – svarbiausia šiek tiek kantrybės, kol tortas sustings ir įgaus savo nepakartojamą skonį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas: receptas

Tobulas pasirinkimas šventiniam Velykų stalui. Jeigu norisi didesnio deserto, labai lengvai galima ingredientų kiekius padvigubinti ir deserto užteks dideliam kiekiui žmonių pavaišinti.

Ingredientai:

  • 2 pakeliai sausainių (be priedų, po 160 g)
  • 3 pakeliai varškės (po 180 g)
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 citrina
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Sauja šviežių aviečių (galima keisti aviečių uogiene ar šaldytomis uogomis)

    Glajui:
  • 55 g sviesto
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.

Taip pat skaitykite

Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
2025-11-10
Detroito stiliaus pica
Detroito stiliaus pica su kumpiu ir Alfredo padažu
2025-07-10
Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei
Bolivinė balanda: sveikas ir gardus garnyro pasirinkimas vakarienei
2025-09-02
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Ingredientai


2. Į dubenį sudėti varškę.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Varškė


3. Prie varškės sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sviestas


4. Rankiniu trintuvu viską gerai pertrinti, kad neliktų varškės gumuliukų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sutrinti


5. Trinta varškė turi būti vientisa, kreminės konsistencijos.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Paruošta varškė


6. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Forma


7. Ant dugno dėti sausainių sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sausainiai


8. Paskleisti per visą dugną varškės sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Varškės sluoksnis


9. Vėl išdėlioti sausainių.

Taip pat skaitykite

Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-15
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
2025-06-04
Sūrio pyragas
Šį sūrio pyragą gamindavo mano mylima močiutė: vienas ingredientas yra pats svarbiausias!
2025-09-30
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Vėl sausainiai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Vėl sausainiai


10. Tuomet vėl aptepti varškės kremu ir išdėlioti avietes. (Jeigu naudojama uogienė, tuomet tiesiog paskleisti ploną sluoksnį ant torto. Šaldytas uogas reikėtų atitirpinti, leisti šiek tiek nuvarvėti ir tuomet išdėlioti).

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Avietės


11. Išdėlioti dar vieną sausainių sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Dar sausainių


12. Ir tuomet jau sudėti likusį varškės kremą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Dar varškės


13. Viršutinis sluoksnis – sausainių. Susluoksniuotą tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sausainių sluoksnis


14. Glajui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Glajui


15. Prie sviesto suberti cukraus pudrą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Pudra svieste


16. Tuomet suberti kakavą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Kakava


17. Galiausiai sudėti grietinę.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Grietinė


18. Viską labai gerai išmaišyti šluotele.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Išmaišyti


19. Glajus bus tirštas.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Glajus


20. Sutvirtėjusį tortą išimti iš formos ir aptepti plonu sluoksniu paruoštu glajumi.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Aptepti tortą


21. Apteptą tortą vėl perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.
22. Papuošti pagal norus ir patiekti.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Pjūvis

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar žaliąją arbatą galima gerti prieš valgį?
Sveikata ir grožis

Ar žaliąją arbatą galima gerti prieš valgį?

Šokoladinis kokteilis su bananais
Gėrimai

Šokoladinis kokteilis su bananais

6 plaukų formavimo ir dažymo klaidos, kurios vizualiai prideda papildomų metų
Uncategorized

6 plaukų formavimo ir dažymo klaidos, kurios vizualiai prideda papildomų metų

Purūs blyneliai be kvietinių miltų
Blynai

Purūs blyneliai be kvietinių miltų – tik keturi ingredientai

Ant kurio piršto turėtumėte nešioti žiedą, kad pritrauktumėte laimę?
Gyvenimas

Ant kurio piršto turėtumėte nešioti žiedą, kad pritrauktumėte laimę?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?