ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas su mangais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Nekeptas sūrio pyragas su mangais

Nekeptas sūrio pyragas su mangais – šis mango sūrio tortas yra gaivus ir lengvas desertas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms. Sausainių pagrindas suteikia tortui tvirtą tekstūrą, o švelnus kreminio sūrio ir mango įdaras – gaivų ir saldų skonį. Mangų želė sluoksnis ne tik papuošia tortą, bet ir suteikia papildomos vaisinės gaivos. Viską paruošus, tortas paliekamas šaldytuve sustingti, kad būtų tvirtas ir lengvai pjaustomas. Tai puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta lengvus, ne per saldžius desertus su tropiniu akcentu.

Nekeptas sūrio pyragas su mangais: receptas

Ingredientai:

  • 200-300 g avižinių sausainių
  • 50 g sviesto
  • 600 g kreminio sūrio
  • 2-4 valg. š. cukraus
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • 700 g manų
  • 400 ml grietinėlės (36% riebumo)
  • 20 g želatinos

Želei:

  • vanduo
  • želatina
  • citrinos sultys
  • mangų sultys/piuré

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sausainius susmulkinti ir sudėti į dubenį.
2. Sviestą išlydyti ir supilti ant sausainių. Labai gerai išmaišyti.
3. Torto formą ištepti sviestu ir sudėti sausainius. Juos paskleisti per formos dugną ir paspaudžiant suformuoti pagrindą.
4. Į dubenį sudėti kreminį sūrį, berti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
5. Mangus nulupti ir juos sutrinti maisto smulkintuvu arba kokteiline iki piurė konsistencijos.
6. Trintus mangus sudėti į sūrio dubenį ir gerai išmaišyti.
7. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų. Trumpam atidėti.
8. Želatiną užpilti vandeniu ir ištirpinti. Leisti jai atvėsti.
9. Į sūrio masę dėti du šaukštus plaktos grietinėlės ir gerai išmaišyti.
10. Tuomet lėtai pilti grietinėlę greitai ir nuolatos maišant.
11. Galiausiai sudėti likusią grietinėlę ir dar kartą viską išmaišyti.
12. Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių.
13. Tortą perkelti kelioms valandoms į šaldytuvą.
14. Želei paruošti dubenėlyje sumaišyti vandenį su želatina, citrinos sultimis ir trintais mangais.
15. Paruoštą masę supilti ant paruošto torto tuomet, kai tortas šaldytuve bus pastovėjęs bent 2 val. (želės sluoksniui galima naudoti ir pirktinę norimo skonio želė).

Taip pat skaitykite

KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-07-09
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą: jos visada labai greitai dingsta nuo stalo!
2025-09-17
Dažna klaida gaminant kakavą: nedarykite to
Dažna klaida gaminant kakavą: nedarykite to
2025-10-28
Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti
Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti
2025-08-18


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:Kreminis sūrisMangaisūrio pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Širdis ir plaučiai yra puikios būklės: 4 požymiai treniruočių metu
Sveikata ir grožis

Širdis ir plaučiai yra puikios būklės: 4 požymiai treniruočių metu

Musės bus atbaidytos su šiuo purškalu
Gyvenimas

Sumaišius su vandeniu ir apipurškus langus musės daugiau neįskris

Ukraina pasiekė kritinę ribą: kokia ateitis laukia JAV dėmesiui nukrypus į Izraelį ir Iraną?
Lietuva ir pasaulis

Ukraina pasiekė kritinę ribą: kokia ateitis laukia JAV dėmesiui nukrypus į Izraelį ir Iraną?

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu
Receptai

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu

Kaip užauginti sultingesnes ir saldesnes braškes: natūralių trąšų receptas
Sodas ir daržas

Kaip užauginti sultingesnes ir saldesnes braškes: natūralių trąšų receptas iš patyrusių sodininkų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?