ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!
Receptai

Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai
Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai

Šį receptą radau internete prieš maždaug 5 metus. Nuo to laiko kasmet ruošiu šį mišinį vos iš trijų ingredientų: jis išsilaiko net vienerius metus. Mišinį dažniausiai naudoju ruošdama guliašą: jis suteikia patiekalui tiesiog nepakartojamą skonį.

Mišinys taip pat puikiai tinka padažams, picoms, sriuboms, ir t. t. Būtinai pasigaminkite bent keletą stiklainių, – tikrai nepasigailėsite. Šis pagardas ne tik sutaupo laiko, bet ir padeda visada turėti po ranka aromatingą, natūralų prieskonį. Be to, jo skonis su metais tik dar labiau subręsta, todėl kiekvienas patiekalas tampa išraiškingesnis.

Ingredientai:

  • 2 kg pomidorų
  • 300 g česnako
  • 50 g druskos
  • Taip pat galima įdėti žolelių ir prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną
2025-09-04
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Plakta feta
Plakta feta – puikaus skonio padažas
2025-07-08
Šokoladinis tinginys su pistacijomis
Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tokio gardumo, kad norėsis dar ir dar
2025-07-10
  1. Nulupkite česnakus. Nuplaukite pomidorus.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Pomidorus ir česnakus sumalkite mėsmale.
  3. Įberkite druskos ir išmaišykite.
  4. Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Sterilizuokite orkaitėje arba verdančiame vandenyje. Taip pat galite sterilizuoti mikrobangų krosnelėje.
  5. Laikykite vėsioje namų vietoje.

Česnakas ir druska yra puikūs konservantai, todėl šis mišinys išsilaiko iki 12 mėnesių.

Skanaus!

ŽYMOS:GuliašasPadažaipicapomidorai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išvengti nugaros skausmų kasdienio streso sąlygomis: patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti nugaros skausmų kasdienio streso sąlygomis: patarimai

Pirštų ilgis ir delno forma - ką sako apie jūsų charakterį?
Gyvenimas

Ką apie jūsų charakterį gali pasakyti delno forma ir pirštų ilgis?

Bananai: kam geriau vengti šių vaisių?
Sveikata ir grožis

Bananai: kam geriau vengti šių vaisių? Atsako dietologai

Lietiniai blynai su šokoladu
Blynai

Lietiniai blynai su šokoladu – saldūs pusryčiai smaližiams

Šunys kaip vaikų pakaitalai ar geriausi draugai? Ką sako mokslininkai?
Gyvenimas

Šunys kaip vaikų pakaitalai ar geriausi draugai: ką sako mokslininkai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?