Vatikano stiliaus agurkai su razinomis yra nepaprastai skanūs.
Saldžiarūgščiai agurkai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems, todėl rekomenduojame paruošti didesnį tokių agurkų kiekį.
Marinato užtenka 2 kilogramams daržovių. Jei norite paruošti didesnį marinuotų agurkų kiekį, reikės atitinkamai pakoreguoti ingredientų kiekį.
Agurkų marinatas: receptas
Jums reikės:
- 2 kg agurkų
- 1,25 l šalto vandens
- 250 ml acto
- 220 g granuliuoto cukraus
Ingredientų kiekis kiekvienam agurkų stiklainiui:
- 15 razinų
- 1 didelės česnako skiltelės
- 1 mažo lauro lapo
- 8 juodųjų pipirų žirnelių
Kaip gaminti?
- Pirmiausia agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje.
- Nuplaukite agurkus.
- Supjaustykite ketvirčiais (išilgai).
- Sterilizuokite stiklainius. Juos galite sterilizuoti puode su vandeniu, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Stiklainio apačioje padėkite lauro lapą. Suberkite pipirų žirnelius.
- Įdėkite česnako skiltelę.
- Sudėkite razinas.
- Sudėkite agurkus.
- Į puodą įberkite cukraus.
- Įpilkite acto.
- Supilkite vandenį.
- Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį.
- Kai cukrus ištirps, leiskite užpilui atvėsti.
- Supilkite į stiklainius.
- Uždarykite stiklainius dangteliais.
- Ant puodo dugno padėkite rankšluostį.
- Sudėkite stiklainius.
- Įpilkite vandens (jis turėtų apsemti maždaug pusę stiklainių aukščio).
- Pastatykite puodą ant viryklės.
- Užvirus vandeniui, pavirkite dar 15 minučių.
- Palaukite, kol atvės.
- Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Štai ir viskas.
Skanaus!