ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!
Naudinga

Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Vatikano stiliaus agurkai su razinomis yra nepaprastai skanūs.

Agurkų marinavimo būdas
Agurkų marinavimo būdas

Saldžiarūgščiai agurkai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems, todėl rekomenduojame paruošti didesnį tokių agurkų kiekį.

Marinato užtenka 2 kilogramams daržovių. Jei norite paruošti didesnį marinuotų agurkų kiekį, reikės atitinkamai pakoreguoti ingredientų kiekį.

Agurkų marinatas: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
2025-08-01
Naminiai ledai per 5 minutes: kaip pasigaminti greitai ir skaniai
Naminiai ledai per 5 minutes: 2 receptai, kaip pasigaminti greitai ir skaniai
2025-08-17
Greitas riešutų sviesto desertas
Greitas riešutų sviesto desertas
2025-06-17
Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!
Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!
2025-09-17
  • 2 kg agurkų
  • 1,25 l šalto vandens
  • 250 ml acto
  • 220 g granuliuoto cukraus

Ingredientų kiekis kiekvienam agurkų stiklainiui:

  • 15 razinų
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 1 mažo lauro lapo
  • 8 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

  • Pirmiausia agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Nuplaukite agurkus.
  • Supjaustykite ketvirčiais (išilgai).
  • Sterilizuokite stiklainius. Juos galite sterilizuoti puode su vandeniu, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
  • Stiklainio apačioje padėkite lauro lapą. Suberkite pipirų žirnelius.
  • Įdėkite česnako skiltelę.
  • Sudėkite razinas.
  • Sudėkite agurkus.
  • Į puodą įberkite cukraus.
  • Įpilkite acto.
  • Supilkite vandenį.
  • Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį.
  • Kai cukrus ištirps, leiskite užpilui atvėsti.
  • Supilkite į stiklainius.
  • Uždarykite stiklainius dangteliais.
  • Ant puodo dugno padėkite rankšluostį.
  • Sudėkite stiklainius.
  • Įpilkite vandens (jis turėtų apsemti maždaug pusę stiklainių aukščio).
  • Pastatykite puodą ant viryklės.
  • Užvirus vandeniui, pavirkite dar 15 minučių.
  • Palaukite, kol atvės.
  • Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Štai ir viskas.

Skanaus!

ŽYMOS:agurkaiAgurkų marinavimasRazinos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Norite geriau išsimiegoti? Ekspertai pataria valgyti šį vaisių prieš miegą
Sveikata ir grožis

Norite geriau išsimiegoti? Ekspertai pataria valgyti šį vaisių prieš miegą

6 įpročiai, kurie pagreitina senėjimą
Sveikata ir grožis

6 įpročiai, kurie pagreitina senėjimą, bet jūs nekreipiate į tai dėmesio

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis ir patarimai kaip jį pagerinti.
Technologijos

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis? Patarimai kaip padaryti kompiuterį greitesniu

Kaip numesti svorio nesilaikant dietos ir nesportuojant
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistės patarimai apie tai, kaip numesti svorio nesilaikant dietos ir nesportuojant

Unikalus rožių dauginimo būdas
Sodas ir daržas

Unikalus rožių dauginimo būdas: iš išsekusių pumpurų per išauginkite naujus augalus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?