ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!
Naudinga

Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Agurkų marinavimo būdas
Agurkų marinavimo būdas

Vatikano stiliaus agurkai su razinomis yra nepaprastai skanūs.

Saldžiarūgščiai agurkai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems, todėl rekomenduojame paruošti didesnį tokių agurkų kiekį.

Marinato užtenka 2 kilogramams daržovių. Jei norite paruošti didesnį marinuotų agurkų kiekį, reikės atitinkamai pakoreguoti ingredientų kiekį.

Agurkų marinatas: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Degintas baskų sūrio pyragas
Degintas baskų sūrio pyragas: gardus desertas
2025-08-04
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
2025-07-07
Pyragas su pistaciju kremu
Pyragas su pistacijų kremu: saldus ir skanus receptas
2025-06-15
Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
2025-07-09
  • 2 kg agurkų
  • 1,25 l šalto vandens
  • 250 ml acto
  • 220 g granuliuoto cukraus

Ingredientų kiekis kiekvienam agurkų stiklainiui:

  • 15 razinų
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 1 mažo lauro lapo
  • 8 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

  • Pirmiausia agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Nuplaukite agurkus.
  • Supjaustykite ketvirčiais (išilgai).
  • Sterilizuokite stiklainius. Juos galite sterilizuoti puode su vandeniu, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
  • Stiklainio apačioje padėkite lauro lapą. Suberkite pipirų žirnelius.
  • Įdėkite česnako skiltelę.
  • Sudėkite razinas.
  • Sudėkite agurkus.
  • Į puodą įberkite cukraus.
  • Įpilkite acto.
  • Supilkite vandenį.
  • Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį.
  • Kai cukrus ištirps, leiskite užpilui atvėsti.
  • Supilkite į stiklainius.
  • Uždarykite stiklainius dangteliais.
  • Ant puodo dugno padėkite rankšluostį.
  • Sudėkite stiklainius.
  • Įpilkite vandens (jis turėtų apsemti maždaug pusę stiklainių aukščio).
  • Pastatykite puodą ant viryklės.
  • Užvirus vandeniui, pavirkite dar 15 minučių.
  • Palaukite, kol atvės.
  • Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Štai ir viskas.

Skanaus!

ŽYMOS:agurkaiAgurkų marinavimasRazinos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 priežastys, kodėl turėtumėte kasdien gerti imbiero ir ciberžolės mišinį
Sveikata ir grožis

7 priežastys, kodėl turėtumėte kasdien gerti imbiero ir ciberžolės mišinį

Bulvių kroketai
Receptai

Bulvių kroketai – gardus užkandis

Prieskoninė bananų duona
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku
Gyvenimas

Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku

Kaip pasigaminti burokėlių sultis - receptas su apelsinais ir morkomis
Gėrimai

Kaip pasigaminti burokėlių sultis – receptas su apelsinais ir morkomis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?