ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-01
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų

Obuolienė gaminama pagal šį receptą pasižymi savo paprastumu bei puikiu skoniu. Išbandžiau šį metodą prieš metus, ir nuo tada obuolienę gaminu tik tokiu būdu.

Didžiausias privalumas yra tai, kad nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o rezultatas – nepakartojamo skonio obuolienė, kurią įvertins visi šeimos nariai bei draugai.

Obuolienė su romu

Obuolienė su romu yra unikalus skanėstas, sujungiantis tradicinio vaisių konservavimo meno subtilybes su išskirtiniais skoniais.

Šis desertas ne tik praturtina obuolių saldumą ir rūgštumą, bet ir suteikia intriguojantį aromatą bei skonio gilumą dėl romo, kuris šiek tiek pakelia šį įprastą produktą į naują lygmenį.

Taip pat skaitykite

Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
2025-08-18
Naminiai ledai
Naminiai ledai su kava – kai norisi sveiko deserto
2025-08-02
Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
2025-07-11
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
2025-08-13
Obuolienė skanus desertas

Štai keletas aspektų apie šią gardžią obuolienę:

  1. Aromatas ir skonis: romas suteikia obuolienei nepakartojamą aromatą, kuris puikiai dera su obuolių ir prieskonių natomis. Tai suteikia obuolienei sviestinį ir karamelizuotą poskonį, kuris yra ypač malonus.
  2. Naudojimas: obuolienė su romu puikiai tinka tiek kaip pusryčių priedas prie skrebučio ar blynelių, tiek kaip pyrago, sausainių įdaras arba sūrio lėkštės dalis. Ji gali būti ir malonus priedas prie ledų ar jogurto.
  3. Spalva: dėl kepimo proceso ir prieskonių, obuolienė įgauna sodresnę, tamsesnę spalvą, kuri ir vizualiai atrodo patraukliai.
  4. Konservavimas: kaip ir daugelis konservų, obuolienė su romu gali būti ilgai laikoma, ypač jei stiklainiai tinkamai sterilizuoti ir sandariai uždaryti. Tai leidžia mėgautis šiuo skanėstu ilgą laiką, net ir tada, kai obuolių sezonas pasibaigia.
  5. Prisitaikymas: šis receptas gali būti lengvai pritaikomas priklausomai nuo individualių skonio preferencijų. Prieskonių kiekį, rūgštingumą ar net romo aromatą galima reguliuoti pagal poreikius.

Gaminant obuolienę su romu, svarbu eksperimentuoti ir atrasti proporcijas, kurios labiausiai tinka jūsų skoniui. Toks projektas gali tapti puikia proga kūrybiškai išreikšti save virtuvėje ir suteikti džiaugsmo tiek šeimai, tiek draugams.

Obuolienės su romu receptas

Obuolienė su romu receptas

Norint pagaminti šią gardžią obuolienę, jums prireiks kelių paprastų ingredientų, kurie suteiks nepakartojamą skonį:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg granuliuoto cukraus
  • 3 šaukštai 8% acto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai obuolių pyrago prieskonių
  • 4 valgomieji šaukštai romo

Šie ingredientai kartu sudaro unikalų skonio derinį, kuris obuolienei suteikia ypatingo aromato ir skonio. Vadovaudamiesi receptu, galėsite greitai ir lengvai paruošti šį skanėstą.

Štai kaip galite paruošti šią skanią obuolienę:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.
  2. Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas.
  3. Kepimas:
    • Sudėkite obuolius į gilią kepimo skardą ir supilkite actą. Išmaišykite.
    • Įdėkite kepimo skardą į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Svarbu – kepdami nemaišykite!
  4. Cukraus pridėjimas:
    • Išimkite skardą iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite obuolius 0,25 kg cukraus. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
    • Įberkite likusius 0,25 kg cukraus ir kepkite dar 15-20 minučių.
  5. Masės paruošimas:
    • Paruoštą obuolių masę supilkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.
    • Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono, obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.
  6. Sutrinkite masę trintuvu ir gerai išmaišykite.
  7. Supilstymas į stiklainius:
    • Supilstykite obuolienę į sterilizuotus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.
    • Uždarykite stiklainius kaip įprasta, apverskite juos aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Krevečių kroketai
Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui
2025-08-05
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
2025-08-12
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
2025-07-22
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
2025-06-04
ŽYMOS:Obuolienė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kylantis žemynas. Globalinis atšilimas
Įdomu

Mokslininkai su nerimu stebi paslaptingą reiškinį: iš vandenyno kyla žemynas, pranašaujantis nerimą keliančią ateitį

Pas kaimynus gimstamumas prastėja žaibiškai. Kokie skaičiai vyrauja Lietuvoje?
Lietuva ir pasaulis

Pas kaimynus gimstamumas prastėja žaibiškai. Kokie skaičiai vyrauja Lietuvoje?

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus?
Sodas ir daržas

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus? Pataria profesionalai

Laimės hormonai: kaip natūraliai pagerinti nuotaiką ir emocinę savijautą
Sveikata ir grožis

Laimės hormonai: kaip natūraliai pagerinti nuotaiką ir emocinę savijautą

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Receptai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?