ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Obuolių bandelės vos per 25 minutes!
Desertai

Obuolių bandelės vos per 25 minutes!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Obuolių bandelės per 25 minutes receptas
Obuolių bandelės per 25 minutes receptas

Šios neįprastos obuolių bandelės su tešloje įmaišytu įdaru – tikras skonio atradimas! Kepimas užtruks vos 25 minutes, todėl gardžiuotis šiais kepiniais galėsite ne tik per šventes. Iškepti visą skardą – labai paprasta!

Receptui reikės šių ingredientų:

  • 4 obuoliai
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 120 gramų cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • Vienas pakelis vanilinio cukraus
  • Vienas pakelis kepimo miltelių

Bandelių su obuoliais paruošimas:

  1. Dubenyje išplakite kiaušinius ir įpilkite ištirpinto sviesto. Tęsdami maišymą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Dalimis suberkite sausus ingredientus į skystus, nuolat maišydami. Galiausiai į tešlą įmaišykite mažais kubeliais supjaustytus obuolius.
  3. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Šaukštu dėkite tešlą ant skardos, palikdami apie 5 cm tarpus tarp bandelių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 10-15 minučių.
  5. Iškepusias bandeles pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Variacijos: Vietoje obuolių galite naudoti slyvas, abrikosus ar džiovintus vaisius. Pasidalinkite savo eksperimentais komentaruose!

Obuolių bandelės: kitokios variacijos

Šių bandelių receptas yra labai universalus ir leidžia išbandyti daugybę variacijų, keičiant tiek įdarą, tiek pačią tešlą. Štai keletas idėjų:

Obuolių bandelės kitokios variacijos

Įdaro variacijos:

  • Uogų bandelės. Vietoj obuolių naudokite šviežias arba šaldytas uogas (mėlynės, braškės, avietės, serbentai). Jei uogos rūgščios, galite į tešlą įberti šiek tiek daugiau cukraus.
  • Citrusinių vaisių bandelės. Smulkiai sutarkuokite apelsino ar citrinos žievelę ir įmaišykite į tešlą. Galima pridėti ir šiek tiek citrusinių vaisių sulčių.
  • Riešutų bandelės. Į tešlą įmaišykite smulkintų riešutų (lazdynų, graikinių, pekano).
  • Šokoladinės bandelės. Į tešlą įmaišykite šokolado drožlių arba smulkiai sukapotų šokoladinių saldainių.
  • Džiovintų vaisių bandelės. Naudokite smulkintus džiovintus vaisius (raisinus, slyvas, abrikosus). Prieš maišant į tešlą, džiovintus vaisius trumpai apvirinkite karštame vandenyje, kad suminkštėtų.
  • Sūrių bandelių variantas. Į tešlą galima įmaišyti tarkuoto sūrio ir žolelių.

Tešlos variacijos:

  • Cinamono bandelės. Į tešlą įmaišykite šiek tiek cinamono.
  • Imbierinių bandelių variantas. Pridėkite imbiero miltelių.
  • Rudens prieskonių bandelės: Naudokite mišinį iš cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato riešuto.
  • Sveikesnės bandelės. Dalį miltų pakeiskite avižinių dribsnių, viso grūdo miltais ar migdolų miltais. Sumažinkite cukraus kiekį.

Eksperimentuodami su įvairiais įdarais ir tešlos priedais, galite sukurti daugybę unikalių ir skanių bandelių variantų. Atminkite, kad kiekvienas ingredientų pakeitimas gali šiek tiek pakeisti kepimo laiką ir temperatūrą, todėl rekomenduojama stebėti kepimo procesą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva, jei nenurodyta kitaip.

Šaltinis:
https://inlviv.in.ua/

ŽYMOS:Bandelėsdesertasobuoliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Receptai

Aštrus avinžirnių karis su baklažanais

2025-06-04
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

2025-06-04
Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Bulvių patiekalai

Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą

2025-06-13
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Apkepai

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai

2025-06-13

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?