ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams
Blynai

Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Nepriklausomai nuo to, ar ruošiatės prabangių savaitgalio pusryčių, šeimos vėlyvų pusryčių ar ypatingos šventės, šis lengvai paruošiamas patiekalas tikrai sužavės visą šeimą. Olandiški blynai patiks visiems.

Olandiški blynai pusryčiams
Olandiški blynai pusryčiams

Blynai su mėlynėmis – receptas

Patiekimui rekomenduojama:
Citrinų sultys, cukraus pudra, skrudintos migdolų riekelės ir daugiau šviežių uogų.

Olandiški blynai

Ingredientai

  • Mėlynės: apie 1 stiklinė
  • Klevų sirupas: 20 ml
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Pienas: 100 ml
  • Miltai: 100 g
  • Cukrus: 1 a. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Kardamonas: 0,5 a. š.
  • Vanilės ekstraktas: 1 a. š.
  • Sviestas: 4 v. š.
  1. Mėlynių padažas:
    Nedidelėje keptuvėje užvirinkite pusę stiklinės mėlynių ir klevų sirupo ant silpnos ugnies. Kaitinkite apie 5–10 minučių, kol uogos suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės. Atidėkite į šalį.
  2. Paruoškite tešlą:
    Užtikrinkite, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir į ją įdėkite sunkią ketaus keptuvę.
    Sumaišykite kiaušinius, pieną, miltus, druską, kardamoną ir vanilės ekstraktą blenderiu arba rankiniu maišytuvu, kol gausite vientisą masę.
  3. Kepimas:
    Išimkite įkaitusią keptuvę iš orkaitės ir įdėkite sviestą, leiskite jam visiškai ištirpti. Supilkite tešlą į keptuvę su sviestu. Įdėkite keptuvę atgal į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C ir kepkite dar 5 minutes.
  4. Patiekimas:
    Apibarstykite blyną cukraus pudra, užspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite jos žievele. Užpilkite mėlynių padažo ir klevų sirupo (arba patiekite padažą atskirai). Ant viršaus užberkite šviežių mėlynių ir, jei norite, šiek tiek plaktos grietinėlės.

Patarimai

  • Patiekite blynus iškart po kepimo – jie skaniausi švieži.
  • Likusius blynus galima laikyti iki 4 dienų sandariame inde šaldytuve. Pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.

Šie olandiški blynai su mėlynėmis taps tikru pusryčių pasilepinimu!

Taip pat skaitykite

Avinžirnių troškinys su čioriso
Avinžirnių troškinys su čioriso
2025-10-03
Gardžioji Kourtney Kardashian bananų duona
Gardžioji Kourtney Kardashian bananų duona
2025-07-02
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
2025-06-26
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
2025-06-25

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

ŽYMOS:mėlynėsolandiški blynaipusryčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys
Sveikata ir grožis

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys

Atsargiausi zodiako ženklai
Horoskopai

5 atsargiausi zodiako ženklai

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams
Gyvenimas

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams: štai kodėl verta jį turėti namuose!

10 įpročių skatina greitesnį drabužių nusidėvėjimą.
Gyvenimas

Atksleidė, kokie 10 įpročių skatina greitesnį drabužių nusidėvėjimą

Kaip skalbti juodus drabužius: patarimai, kaip išlaikyti spalvą ir kokybę
Gyvenimas

Kaip skalbti juodus drabužius: patarimai, kaip išlaikyti spalvą ir kokybę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?