ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

Orkaitėje kepti smidrai – tai elegantiškas ir greitai paruošiamas užkandis ar garnyras, kuris džiugins tiek skoniu, tiek išvaizda.

Orkaitėje kepti smidrai: receptas

Puikus pasirinkimas pavasariškam stalui ar lengvam vakarienės priedui.

Ingredientai:

  • 400 g smidrų
  • 1 česnako skiltelė
  • 2-3 arb. š. kaparėlių
  • 1 čiobrelio šakelė
  • 40 g lazdyno riešutų (nuluptų)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos (tik sultys)
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 valg. š. petražolių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Smidrus vienu sluoksniu išdėlioti kepimo skardoje. Aplink paskleisti griežinėliais supjaustytą česnaką ir kaparėlius, pabarstyti čiobrelio lapeliais bei kapotais lazdyno riešutais.
3. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir lengvai supurtyti skardą, kad smidrai pasidengtų aliejumi.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 8-10 min, priklausomai nuo smidrų storio, kol jie suminkštės.
5. Iškepusius smidrus apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti kietuoju sūriu bei smulkintomis petražolėmis ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Namuose pagamintas majonezas
Namuose pagamintas majonezas
2025-12-10
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
2025-10-08
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
2025-07-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:smidraiVegetaramsVegetariškas užkandis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną.
Desertai

Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną: greitas ir paprastas receptas

Kaip išvalyti mikrobangų krosnelę vos per 8 minutes?
Gyvenimas

Kaip išvalyti mikrobangų krosnelę vos per 8 minutes?

Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Naudinga

Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę

Išbandykite riebalus deginančią sriubą
Receptai

Efektyviai degina riebalus: fantastiškos sriubos receptas, norintiems sulieknėti sveikai!

5 dažniausios klaidos renkantis užuolaidas
Gyvenimas

5 dažniausios klaidos renkantis užuolaidas: kaip jų išvengti, kad interjeras atrodytų stilingai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?