Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine – paprastas ir sotus, bei išskirtinai gardus derinys, tinkantis bet kuriuo metų laiku. Tai patiekalas, kuriame traškios, auksinės bulvės dera su saldžia medaus glazūra, lengvu aštrumu ir traškia šonine.
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine: receptas
Puikus pasirinkimas tiek kaip garnyras, tiek kaip atskiras, maloniai gardus patiekalas.
Ingredientai:
- 4 bulvės
- 1 česnako galvutė
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 3 šoninės juostelės
- 2 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelis čili dribsnių
- druskos
- feta – sutrupinti ant viršaus
- kapotų petražolių – papuošti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti gabaliukais pjaustytas bulves į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir įberti 1 valg. šaukštą druskos. Užvirti ir virti 7-8 min, kol suminkštės. Nusunkti bulves ir palikti 10 min, kad jos apdžiūtų garuose.
2. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
3. Į orkaitę 10 min įdėti skardą su šiek tiek aliejaus, kad ji įkaistų.
4. Česnako galvutę padėti ant folijos kvadrato ir apšlakstyti trupututėliu aliejaus. Sandariai suvynioti.
5. Apvirtas bulves ir suvyniotą česnaką sudėti ant įkaitusios skardos ir kepti 30 min. Tuomet bulves pamaišyti ir kepti dar 10-15 min, kol jos taps traškios ir auksinės iš visų pusių.
6. Kai bulvės jau beveik paruoštos, keptuvėje apkepti smulkintą šoninę, kol ji taps traški ir gražiai apskrudusi.
Sudėti medų ir čili dribsnius, išmaišyti.
7. Užpilti šoninę su medumi ant traškių bulvių ir išspausti kelias minkštas skrudinto česnako skilteles (kiek dėti – asmeninis pasirinkimas). Viską gerai išmaišyti, kad bulvės pasidengtų glazūra.
8. Ant viršaus sutrupinti fetą, pabarstyti petražolėmis ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.