ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
Bulvių patiekalai

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine – paprastas ir sotus, bei išskirtinai gardus derinys, tinkantis bet kuriuo metų laiku. Tai patiekalas, kuriame traškios, auksinės bulvės dera su saldžia medaus glazūra, lengvu aštrumu ir traškia šonine.

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine: receptas

Puikus pasirinkimas tiek kaip garnyras, tiek kaip atskiras, maloniai gardus patiekalas.

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 1 česnako galvutė
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 3 šoninės juostelės
  • 2 valg. š. skysto medaus
  • žiupsnelis čili dribsnių
  • druskos
  • feta – sutrupinti ant viršaus
  • kapotų petražolių – papuošti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti gabaliukais pjaustytas bulves į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir įberti 1 valg. šaukštą druskos. Užvirti ir virti 7-8 min, kol suminkštės. Nusunkti bulves ir palikti 10 min, kad jos apdžiūtų garuose.
2. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
3. Į orkaitę 10 min įdėti skardą su šiek tiek aliejaus, kad ji įkaistų.
4. Česnako galvutę padėti ant folijos kvadrato ir apšlakstyti trupututėliu aliejaus. Sandariai suvynioti.
5. Apvirtas bulves ir suvyniotą česnaką sudėti ant įkaitusios skardos ir kepti 30 min. Tuomet bulves pamaišyti ir kepti dar 10-15 min, kol jos taps traškios ir auksinės iš visų pusių.
6. Kai bulvės jau beveik paruoštos, keptuvėje apkepti smulkintą šoninę, kol ji taps traški ir gražiai apskrudusi.
Sudėti medų ir čili dribsnius, išmaišyti.
7. Užpilti šoninę su medumi ant traškių bulvių ir išspausti kelias minkštas skrudinto česnako skilteles (kiek dėti – asmeninis pasirinkimas). Viską gerai išmaišyti, kad bulvės pasidengtų glazūra.
8. Ant viršaus sutrupinti fetą, pabarstyti petražolėmis ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems
2025-06-18
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
2025-10-08
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: paprasta ir pilna skonio
2025-08-09
Šokoladinis karamelės flanas
Šokoladinis karamelės flanas
2025-10-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulvės su šonineOrkaitėje keptos bulvėsOrkaitėje keptos bulvės su medumi ir šonine

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su moliūgais ir sūriu
Makaronų patiekalai

Makaronai su moliūgais ir sūriu

Priemonė, skirta atstatyti šiurkščius ir suskilinėjusius kulnus.
Sveikata ir grožis

Priemonė, skirta atstatyti šiurkščius ir suskilinėjusius kulnus

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Blynai

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Testas: išsirinkite lotosą ir gaukite patarimą, kurio jums labiausiai reikia
Gyvenimas

Testas: išsirinkite lotosą ir gaukite patarimą, kurio jums labiausiai reikia

Dalykai, dėl kurių moterys suka galvą, bet vyrams jie nėra svarbūs
Gyvenimas

Dalykai, dėl kurių moterys suka galvą, bet vyrams jie nėra svarbūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?