Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais – subalansuotas skonių derinys suteikia kiekvienam kąsniui šilumos ir aromato, o plona filo tešla sukuria malonų traškesį.
Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais: receptas
Tobulai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu ar šviežiomis salotomis.
Ingredientai:
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 3 česnako skiltelės
- 5 cm šviežio imbiero šaknies
- 2 valg. š. garam masala prieskonių
- 500 g kalakutienos šlaunelių faršo
- 250 g virtų lęšių
- 120 g špinatų
- 270 g filo tešlos (7 lakštai)
- Šiek tiek aliejaus
- jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kpti kelias minutes, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Sudėti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepti dar 2 min. Įmaišyti garam masala prieskonius ir kepti dar 2 min.
2. Suberkite kalakutienos faršą, gausiai pagardinti druska ir pipirais, ir kepti 5 min, vis pamaišant ir šaukštu susmulkinant faršo gabaliukus. Sudėti lęšius ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, kepti dar 2-3 min, kol špinatai sukris. Pagardinti druska ir pipirais, tuomet palikti visiškai atvėsti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Iškloti 2 kepimo skardas silikoniniais kilimėliais arba kepimo popieriumi.
Filo tešlos lakštus perpjauti pusiau, kad gautųsi 2 ilgi stačiakampiai (viso 14 juostų). Tešlą, kuri tuo metu nenaudojama, laikyti po lengvai sudrėkintu švariu rankšluosčiu.
4. Padėti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir gausiai apipurkšti ar aptepti aliejumi. Ant apatinio kairiojo kampo dėti 3 šaukštus įdaro ir suformuoti jį į apytikslį trikampį. Užlenkti dešinę tešlos pusę, tada apatinį kairį kampą perlenkti per įdarą, suformuojant trikampį. Tęsti lankstymą per viršų, formuojant trikampius, kol bus sulankstyta visa juosta. Patepti kraštą trupučiu aliejaus ir perkelti į paruoštą kepimo skardą. Kartoti kol bus sunaudotas visas įdaras ir tešla.
5. Samosas gausiai apipurkškite aliejumi iš abiejų pusių, tada kepti 10-15 min, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.