ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Desertai

Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių

Sodriai geltoni saldūs kepiniai gali būti paruošiami ir be menkiausio lašelio dažų. Tuo įsitikinsite patys, jei pabandysite išsikepti keksą, kuris puikiai tinka prie arbatos. Būtinai išbandykite šį receptą, kol moliūgų sezonas dar nepasibaigė.

Šį kvapnų keksą norėsite kepti dar ir dar kartą, nes  tešlą paruošite vos per 20 minučių, o vėliau visą darbą atliks orkaitė. Tai – tiesiog tobulas pasirinkimas užimtoms namų šeimininkėms.

Kepinys bus dar skanesnis ir kvapnesnis, jei jį užpilsite citrusinių vaisių sirupu. Paruošti šį sirupą yra labai paprasta. Kruopščiai nuplaukite didelį apelsiną. Viršutinį jo žievelės sluoksnį sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite pusės citrinos ir viso apelsino sultis.  Į storadugnį puodą įberkite 75 g cukraus. Įpilkite 150 ml sulčių. Viską užvirinkite. Sumažinkite ugnį. Virkite sirupą 10 minučių, kol sutirštės. Nuolat maišykite mentele. Užpilkite ant šilto pyrago, o viršų papuoškite apelsino žievele. Keksas atrodys labai gražiai!

Moliūgų keksas: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena
Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena
2025-11-28
Sultinio kubelius gaminu pati
Sultinio kubelius gaminu pati: nustebsite, kokie skanūs bus šiais kubeliais pagardinti patiekalai!
2025-10-08
Kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
Geriausi oro gruzdintuvėje kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
2025-06-16
Šokoladinis pieno kokteilis
Šokoladinis pieno kokteilis: saldus ir šokoladinis malonumas visai šeimai
2025-08-19
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • 220 g moliūgo
  • 250 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Džiovintų vaisių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite moliūgą. Supjaustykite griežinėliais. Moliūgą dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija. Pašaukite į orkaitę 40 minučių. Blenderiu sutrinkite minkštą moliūgą iki vientisos masės.

Giliame inde sumaišykite minkštą sviestą su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įberkite druskos. Visus ingredientus plakite mikseriu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius. Įpilkite atvėsusios moliūgų tyrės. Viską išplakite iki vientisos masės. Suberkite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.

Į tešlą įberkite džiovintų vaisių. Viską išmaišykite. Tešlą supilkite  į torto formą. Išlyginkite mentele ar šaukštu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40–45 minutėms. Štai ir viskas!

Jei nesate citrusinių vaisių gerbėjas, rekomenduojame moliūgų pyragą papuošti pieno glaistu. Ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 g sviesto. Leiskite šiek tiek atvėsti.  Įberkite 6 šaukštus cukraus pudros ir gerai išmaišykite.  Įpilkite 2 valg. š. pieno, kurio riebumas 3,2%. Viską išplakite iki vientisos masės. Padenkite keksą storu balto glaisto sluoksniu. Palaukite, kol glaistas sukietės, ir tuomet galėsite patiekti šį gardų kepinį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:keksasmoliūgaiRudens receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Miego poreikiai: kiek valandų reikia kokybiškam poilsiui?Canva nuotrauka
Sveikata ir grožis

Ar žinote, kiek valandų turite miegoti, kad organizmas galėtų pailsėti? Miego poreikių apžvalga pagal amžių!

Įveikite baimę būti atstumtam atlikdami šį paprastą pratimą
Sveikata ir grožis

Įveikite baimę būti atstumtam atlikdami šį paprastą pratimą

7 lengvi įpročiai, kurie padidins savivertę 2025 metais
Gyvenimas

7 lengvi įpročiai, kurie padidins jūsų savivertę 2025 metais

Rankdarbiai ir psichikos sveikata: ką atskleidė naujausi tyrimai
Gyvenimas

Rankdarbiai ir psichikos sveikata: ką atskleidė naujausi tyrimai?

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?