ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Desertai

Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Sodriai geltoni saldūs kepiniai gali būti paruošiami ir be menkiausio lašelio dažų. Tuo įsitikinsite patys, jei pabandysite išsikepti keksą, kuris puikiai tinka prie arbatos. Būtinai išbandykite šį receptą, kol moliūgų sezonas dar nepasibaigė.

Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių

Šį kvapnų keksą norėsite kepti dar ir dar kartą, nes  tešlą paruošite vos per 20 minučių, o vėliau visą darbą atliks orkaitė. Tai – tiesiog tobulas pasirinkimas užimtoms namų šeimininkėms.

Kepinys bus dar skanesnis ir kvapnesnis, jei jį užpilsite citrusinių vaisių sirupu. Paruošti šį sirupą yra labai paprasta. Kruopščiai nuplaukite didelį apelsiną. Viršutinį jo žievelės sluoksnį sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite pusės citrinos ir viso apelsino sultis.  Į storadugnį puodą įberkite 75 g cukraus. Įpilkite 150 ml sulčių. Viską užvirinkite. Sumažinkite ugnį. Virkite sirupą 10 minučių, kol sutirštės. Nuolat maišykite mentele. Užpilkite ant šilto pyrago, o viršų papuoškite apelsino žievele. Keksas atrodys labai gražiai!

Moliūgų keksas: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba
2025-07-09
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
2025-06-23
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
2025-08-05
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų
2025-09-16
  • 100 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • 220 g moliūgo
  • 250 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Džiovintų vaisių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite moliūgą. Supjaustykite griežinėliais. Moliūgą dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija. Pašaukite į orkaitę 40 minučių. Blenderiu sutrinkite minkštą moliūgą iki vientisos masės.

Giliame inde sumaišykite minkštą sviestą su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įberkite druskos. Visus ingredientus plakite mikseriu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius. Įpilkite atvėsusios moliūgų tyrės. Viską išplakite iki vientisos masės. Suberkite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.

Į tešlą įberkite džiovintų vaisių. Viską išmaišykite. Tešlą supilkite  į torto formą. Išlyginkite mentele ar šaukštu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40–45 minutėms. Štai ir viskas!

Jei nesate citrusinių vaisių gerbėjas, rekomenduojame moliūgų pyragą papuošti pieno glaistu. Ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 g sviesto. Leiskite šiek tiek atvėsti.  Įberkite 6 šaukštus cukraus pudros ir gerai išmaišykite.  Įpilkite 2 valg. š. pieno, kurio riebumas 3,2%. Viską išplakite iki vientisos masės. Padenkite keksą storu balto glaisto sluoksniu. Palaukite, kol glaistas sukietės, ir tuomet galėsite patiekti šį gardų kepinį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:keksasmoliūgaiRudens receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Užkietėję viengungiai: Zodiako ženklai, kuriems nereikia sielos draugo
Horoskopai

Užkietėję viengungiai: Zodiako ženklai, kuriems nereikia sielos draugo

Sraigės tikri sodo kenkėjai
Sodas ir daržas

Pasak specialistų šie augalai padės atbaidyti sraiges iš daržo bei sodo ilgam

Veganiškas avinžirnių karis
Receptai

Veganiškas avinžirnių karis

Miegas. Kokia miego trukmė reikalinga pagal amžių
Sveikata ir grožis

Mokslininkai paaiškino, kiek žmonės pagal amžių turėtų miegoti

Ar verta nulupti parduotuveje pirktų obuolių žievelę?
Gyvenimas

Ar verta nulupti parduotuvėje pirktų obuolių žievelę? Sveikatos eksperto įžvalgos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?