ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Pasak mitybos specialistų – grybų nederėtų valgyti su šiais maisto produktais
Sveikata ir grožis

Pasak mitybos specialistų – grybų nederėtų valgyti su šiais maisto produktais

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-05-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Grybai. Su kokiais produktai snederinti?
Grybai. Su kokiais produktai snederinti?

Grybai – skanus ir sveikas priedas prie įvairiausių patiekalų tiek švenėms, tiek ir kasdienėje mityboje. Tačiau ar jūs žinote, kaip šias gamtos gėrybes teisingai derinti su kitu maistu, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių skrandžiui? Ekspertai dalinasi patarimais, kurie padės jums ir toliau mėgautis grybais ei jaustis puikiai.

Kuriems žmonėms grybų geriau nevartoti?

Grybai – puikus baltymų šaltinis, tačiau jų virškinimas organizmui yra sudėtingas. Jei esate nėščia ar žindote, turite inkstų problemų, esate vaikas ar senyvo amžiaus žmogus arba sergate virškinimo trakto ligomis, geriau susilaikykite nuo grybų ir patiekalų su jais.

Grybams alergiški asmenys be abejonės taipogi įeina į šį sąrašą.

Net jei jūs neturite jokių sveikatos problemų, per savaitę rekomenduojama suvalgyti ne daugiau kaip 150 gramų grybų. O jeigu suvalgę grybų pasijutote nekaip – būtinai kreipkitės į gydytoją, kad šis galėtų nustatyti tikslų jų poveikį jūsų virškinamajam traktui.

Grybai su kokiais produktais geriau nederinti

Su kokiu maistu grybai nesuderinami?

Grybus mūsų skrandžiui ganėtinai sunku suvirškinti, tad juos derinkite tik su lengvai virškinamais produktais. Grybuose esantis chitinas, nors ir valo toksinus, gali sulėtinti skrandžio veiklą.

Grybų ir mėsos derinys gali būti skanus, tačiau jį valgant gali sutrikti kepenų veikla.

Grybai taip pat nesuderinami su pupelėmis, žirniais, salierais ir balta duona ar makaronais. Tokie deriniai gali sukelti pilvo pūtimą ir diskomfortą. Net ir picos ar pyragų su grybais derinys gali būti sunkiai virškinamas.

Rekomenduojama šiuos derinius valgyti retai – ne dažniau nei kartą per mėnesį.

Grybai nesiderina su pupelėmis

Su kokiais produktais grybai puikiai dera?

Norėdami mėgautis grybais be jokių nemalonių pasekmių, derinkite juos su tinkamais produktais.

Grybai puikiai tinka daržovių salotoms, sultiniams, taip pat gerai dera su perlinėmis kruopomis, troškintais kopūstais, bulvėmis, svogūnais, burokėliais, virtais kiaušiniais, žolelėmis ir juoda duona.

Taikydami šiuos derinius savo mityboje, galėsite mėgautis grybais be jokio diskomforto.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaivirškinimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išvengti nugaros skausmų kasdienio streso sąlygomis: patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti nugaros skausmų kasdienio streso sąlygomis: patarimai

2025-06-04
Visi bjaurisi šio augalo skoniu, bet jo nauda – stulbinanti
Pagrindinės naujienos

Visi bjaurisi šio augalo skoniu, tačiau jis nepakeičiamas mūsų sveikatai

2025-06-03
Ką apie jūsų sveikatą gali pasakyti odontologas: daugiau nei tik dantys
Sveikata ir grožis

Ką apie jūsų sveikatą gali pasakyti odontologas: daugiau nei tik dantys

2025-06-04
Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą
Sveikata ir grožis

Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?