ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!
Desertai

Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-07
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!
Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!

Jei mėgstate kepti biskvitus, džiuginti vaikus lengvais beisiais meringais arba ruošti įvairius desertas, tikriausiai dažnai susiduriate su klausimu, ką daryti su likusiais kiaušinių tryniais. Jie tiesiog žiūri į jus iš šaldytuvo ir klausia, kur juos panaudoti. Jei ir jūs esate šioje situacijoje, šiame recepte rasite atsakymą – klasikinis prancūziškas sviestinis kremas!

Klasikinis prancūziškas sviestinis kremas: receptas

Klasikinis prancūziškas sviestinis kremas: receptas

Norėdami paruošti apie 550 gramų sviestinio kremo (pakankamai 24 cm biskvitui padengti), jums reikės:

  • 8 kiaušinių tryniai
  • 250 g cukraus
  • 250 g minkšto sviesto

Svarbu, kad tryniai būtų kambario temperatūros, nes tik tada kremas pavyks tobulai.

Taip pat skaitykite

Nuostabus Kalėdų užkandis, kuris šįmet tikrai taps populiariausiu
Nuostabus Kalėdų užkandis, kuris šįmet tikrai taps populiariausiu
2025-12-12
Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje
Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje
2025-12-08
Vištienos ir grybų pyragas
Vištienos ir grybų pyragas
2025-11-27
Iš kokių produktų galima pagaminti sveikus desertus?
Iš kokių produktų galima pagaminti sveikus desertus? Paslaptimis dalinasi virtuvės šefas
2025-08-10

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  • Pirmiausia, atsargiai atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir dėkite trynius į maišytuvo dubenį, tačiau dar jo neįjunkite.
  • Tuo tarpu, įdėkite cukrų į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens (apie 40-50 ml, kad cukrus tik drėktų, bet neliktų skysčio perteklių). Šioje stadijoje reikia tik nedidelio kiekio vandens, todėl neperdozuokite.
  • Cukrų su vandeniu užvirkite ir virkite, kol sirupas pasieks 121°C. Jei turite temperatūros matuoklį, tai puiku, tačiau jei ne, galite naudoti šakutę: panardinkite ją į verdantį sirupą ir stebėkite, ar cukrus formuoja siūlus (ne lašus), tai ženklas, kad sirupas pasiekė reikiamą temperatūrą.
  • Kai sirupas pasieks 121°C, lėtai užjunkite maišytuvą ant mažos galios ir labai atsargiai supilkite karštą sirupą į trynius. Supilant sirupą į trynius, ne tik ruošiate kremą, bet ir pasterizuojate trynius, todėl kremas tampa saugus vartoti.
  • Kai cukrus visiškai susijungs su tryniais, padidinkite maišytuvo greitį ir plakite, kol viskas atvės. Plakimas gali užtrukti, tačiau tai būtina, kad kremas būtų lengvas ir purūs.
  • Kai trynių putos atvės, pereikite prie vidutinio greičio ir pradėkite po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą mažais gabalėliais. Maišykite, kol kremas taps labai lygus ir vientisas. Iš pradžių kremas gali atrodyti, kad atsiskyrė (gali tapti granuliuotas), tačiau nesijaudinkite – tai visiškai normalu. Daugelis pradedančiųjų šiuo momentu išsigąsta ir meta kremą, manydami, kad jis sugedo. Bet tai – tik tarpinė stadija.

Kremą galite praturtinti įvairiais skoniais

Paruoštas pagrindinis kremas gali būti įvairiai pagardintas pagal jūsų skonį. Galite naudoti kavą, kakavos miltelius ar praline, priklausomai nuo to, kokį kremą norite gauti – kavos, šokolado ar riešutų. Norėdami paruošti šokoladinį kremą, rekomenduoju naudoti kakavos miltelius, o ne ištirpintą šokoladą, nes šis gali sukietėti šaldytuve ir gauti labai tirštą tekstūrą.

Tangerinų kremą taip pat galima pagaminti naudojant šį pagrindą. Tiesiog pakeiskite vandenį filtruotu mandarino sultimis ir įmaišykite šviežiai tarkuotą mandarinų žievelę. Jei norite ryškesnės oranžinės spalvos, galite pridėti maistinių dažų – 4 lašus raudono ir 4 lašus geltono.

Dažnai užduodami klausimai

Kas daryti, jei kremas nesivienija ir tampa per skystas?

Jei kremas po sviesto pridėjimo tampa per skystas, tai gali būti dėl to, kad sviestas buvo pridėtas per anksti. Sviestas turi būti minkštas, tačiau ne ištirpęs, o mišinys turi atvėsti iki kambario temperatūros. Jei sviestas dedamas per karštą ar šiltą mišinį, jis išsilydo ir kremas tampa per skystas.

Ar galima sumažinti cukraus kiekį?

Cukraus kiekį galima šiek tiek sumažinti, tačiau svarbu nepersistengti. Jei cukraus bus per mažai, kremas gali turėti pernelyg ryškų sviesto skonį, o tai nėra norimas rezultatas. Geriausia neviršyti 20 g mažesnio cukraus kiekio, kad kremas išliktų subalansuotas ir skanus.

Šaltinis: ukr.media

Taip pat skaitykite

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
2025-10-27
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas
2025-07-21
Kavos ir šokolado pudingas
Kavos ir šokolado pudingas
2025-11-26
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
2025-10-08

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kiaušinių tryniaiPrancūziškas kremasSviestinis kremas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keksiukai su bananais ir šokoladu
Desertai

Keksiukai su bananais ir šokoladu

4 maisto produktai, kurie padeda atsipalaiduoti
Sveikata ir grožis

4 maisto produktai, padedantys atsipalaiduoti: metas juos įtraukti į mitybą

Kodėl mėtos turėtų būti įtrauktos į jūsų mitybą.
Sveikata ir grožis

Kodėl mėtos turėtų būti įtrauktos į jūsų mitybą? Atsako dietologai

5 ženklai, kad jūsų santykiai truks amžinai
Gyvenimas

5 ženklai, kad jūsų santykiai truks amžinai

Šiomis trąšomis tręškite orchidėjas: jums bus sunku suskaičiuoti besiformuojančius žiedus
Sodas ir daržas

Šiomis trąšomis tręškite orchidėjas: jums bus sunku suskaičiuoti besiformuojančius žiedus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?