Pasukų blynai – šie tradiciniai blyneliai yra purūs, švelnūs ir lengvai išsipučia, tobulas pasirinkimas lėtiems savaitgalio pusryčiams namuose.
Pasukų blynai: receptas
Puikiai dera tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais priedais, o jų lengva tekstūra leis mėgautis kiekvienu kąsniu.
Ingredientai:
- 120 ml pasukų
- 150 g miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 3 kiaušiniai (išplakti)
- apie 25-50 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską į didelį dubenį bei viduryje padaryti duobutę. Tada pasukas ir 75 ml šalto vandens išplakti inde ir po truputį plakant supilti į dubenį, pamažu įmaišant miltus su kiekviena skysčio porcija. Galiausiai po truputį įplakti kiaušinius, kol gausis vientisa tešla.
2. Dabar didelę keptuvę dėti ant vidutinės kaitros, sudėti 2 arb. š. sviesto ir kaitinti kol riebalai ims blizgėti. Tuomet į keptuvę dėti po 2-3 šaukštus tešlos kiekvienam blyneliui.
3. Kepti maždaug 1 min, kol taps auksinės spalvos, tuomet atsargiai apversti mentele. Kepti dar 45 sek kitoje pusėje – tuo metu blyneliai turėtų gražiai išsipūsti, primindami mažus suflė. Trumpam padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Taip iškepti visus blynus. Patiekti su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.