ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pasukų blynai – gardiems pusryčiams
Blynai

Pasukų blynai – gardiems pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Pasukų blynai – šie tradiciniai blyneliai yra purūs, švelnūs ir lengvai išsipučia, tobulas pasirinkimas lėtiems savaitgalio pusryčiams namuose.

Pasukų blynai
Pasukų blynai

Pasukų blynai: receptas

Puikiai dera tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais priedais, o jų lengva tekstūra leis mėgautis kiekvienu kąsniu.

Ingredientai:

  • 120 ml pasukų
  • 150 g miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušiniai (išplakti)
  • apie 25-50 g sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską į didelį dubenį bei viduryje padaryti duobutę. Tada pasukas ir 75 ml šalto vandens išplakti inde ir po truputį plakant supilti į dubenį, pamažu įmaišant miltus su kiekviena skysčio porcija. Galiausiai po truputį įplakti kiaušinius, kol gausis vientisa tešla.
2. Dabar didelę keptuvę dėti ant vidutinės kaitros, sudėti 2 arb. š. sviesto ir kaitinti kol riebalai ims blizgėti. Tuomet į keptuvę dėti po 2-3 šaukštus tešlos kiekvienam blyneliui.
3. Kepti maždaug 1 min, kol taps auksinės spalvos, tuomet atsargiai apversti mentele. Kepti dar 45 sek kitoje pusėje – tuo metu blyneliai turėtų gražiai išsipūsti, primindami mažus suflė. Trumpam padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Taip iškepti visus blynus. Patiekti su mėgstamais priedais.

Taip pat skaitykite

Greitai marinuoti svogūnai
Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko
2025-06-22
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
2025-08-04
Kaip pašalinti kartumą iš grybų: močiutės gyvenimiškas triukas
Kaip pašalinti kartumą iš grybų: močiutės gyvenimiškas triukas
2025-10-09
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi
2025-07-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:blynaiMinkšti blynaiPasukų blynaipusryčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Neskubėkite išmesti - ąžuolo lapai tikras auksas jūsų hortenzijoms
Sodas ir daržas

Neskubėkite išmesti – ąžuolo lapai tikras auksas jūsų hortenzijoms

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Desertai

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu

Kvapnūs granolos keksiukai
Desertai

Kvapnūs granolos keksiukai

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?
Sveikata ir grožis

Kokių ligų galima išvengti reguliariai valgant obuolius?

Vištienos pyragėliai su špinatais
Mėsos patiekalai

Vištienos pyragėliai su špinatais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?