ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Bulvių patiekalai

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Tai genialus patiekalas, kurį pagaminsite iš kelių ingredientų – jis sotus ir labai labai skanus. Puikus receptas, kuriuo pasidalino viena skaitytoja. Mano močiutė lygiai taip pat gamindavo bulvių virtinukus ir jie visada būdavo fantastiškai skanūs. Išbandykite juos su raugintais kopūstais ir šonine.

Bulvių virtinukų receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • paprastų miltų pagal poreikį;
  • pusiau rupių miltų pagal poreikį;
  • 5 bulvių;
  • druskos.

Priedui:

Taip pat skaitykite

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Duona su cukinijomis
Duona su cukinijomis – sveikuoliška ir gardi alternatyva sumuštiniams
2025-07-21
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
2025-06-26
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
2025-08-05
  • apie 400 g raugintų kopūstų;
  • granuliuoto cukraus;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 valgomųjų šaukštų naminių kiaulinių taukų;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų;
  • 100 g šoninės.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Nuvalytas vidutinio dydžio bulves sutarkuokite.

Skaitytoja rekomenduoja:

„Bulves sutarkuoju ranka ant kvadratinės trintuvės, o bulvės galą sutarkuoju smulkia ir maža trintuve, kad nesusižeisčiau pirštų ir rankų. Tokiu būdu nesusidaro bulvių atliekų“.

Nuo tarkuotų bulvių atsargiai nupilkite vandenį. Jei paliktumėte vandenį, turėtumėte dėti daugiau miltų ir virtinukai būtų kieti. Dabar pasūdykite bulvių masę ir greitai suberkite miltus, kad bulvės nepajuoduotų.

Skaitytoja dažniausiai dedą didesnę glotnių miltų dalį ir tik šiek tiek pusiau rupių. Miltų kiekis gali būti įvairus ir priklauso nuo bulvių skaičiaus ir dydžio. Patikrinkite tešlos konsistenciją, įmesdami keletą virtinukų į verdantį vandenį. Jei jie iškart plūduriuoja, dar reikia įdėti miltų.

Tai turėtų būti pusiau kieta tešla. Čia taip pat galioja principas, kad praktika padeda pasiekti tobulumą, o tai reiškia, kad patyrusios, ilgametę patirtį turinčios šeimininkės jau puikiai žino reikiamos tešlos tankį. Dubenyje ji neturėtų ilgai stovėti, bet neretai būna, kad esame priversti dėti daugiau miltų. Didesniame puode pasūdykite vandenį ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite bulvių virtinukus.

Taip pat skaitykite

Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
2025-06-21
Pupelės su ryžiais
Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas
2025-09-03
30 virtuvės šefo patarimų
30 praktiškų virtuvės šefo patarimų
2025-07-31
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09

Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, išimkite juos į atskirą dubenį. Raugintus kopūstus nuplaukite, kad jie nebūtų per rūgštūs. Kopūstą troškinkite didesniame puode.

Dideliame puode storu dugnu ištirpintuose naminiuose taukuose pakepinkite susmulkintą svogūną su granuliuotu cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Suberkite susmulkintus ir nuplautus raugintus kopūstus, lauro lapą ir kmynus, išmaišykite ir troškinkite su trupučiu vandens apie pusvalandį, retkarčiais pamaišydami.

Kitoje keptuvėje sausai apkepkite pjaustytą rūkytą šoninę. Geriausiai šiam tikslui tinka šoninė. Išvirusius ir nusausintus bulvių virtinukus dėkite tiesiai į troškintus kopūstus, o ne į atskirą dubenį. Virtinukai skaniausi, kai yra vidutiniškai riebūs.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulvių virtinukairauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

12 dalykų, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant lankyti terapiją
Gyvenimas

12 dalykų, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant lankyti terapiją

tręšimas daržovėms
Sodas ir daržas

Dirvožemio tręšimas daržovėms: kaip užtikrinti gausų derlių

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?
Gyvenimas

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?

4-7-8 kvėpavimo technika: greitesniam užmigimui ir atsipalaidavimui
Sveikata ir grožis

4-7-8 kvėpavimo technika: greitesniam užmigimui ir atsipalaidavimui

Raugintos daržovės - kam geriau jų nevartoti?
Sveikata ir grožis

Raugintos daržovės: kam geriau jų nevartoti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?