ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Receptai

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis – tai lengvos ir gaivios pavasariškos daržovių salotos, kurios džiugina spalvų, tekstūrų ir skonių įvairove.

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis: receptas

Tai puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei, ypač šiltuoju metų laiku.

Ingredientai:

Salotoms:

  • 200 g bulvių
  • 200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g smidrų
  • 200 g cukinijų (mažų)
  • 1 „baby gem“ salota
  • 4 svogūnų laiškai
  • 2 valg. š.moliūgų sėklų
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

Taip pat skaitykite

Žiedinių kopūstų pica
Žiedinių kopūstų pica
2025-09-19
Čili troškinys
Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas
2025-07-30
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
2025-08-18
Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
2025-10-07
  • 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • po 2 valg. š. smulkintų šviežių krapų, laiškinių česnakų ir mėtų
  • 1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 arb. š. skysto medaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Padažui pagaminti sudėti visus ingredientus į mažą maisto smulkintuvą ir plakti kol masė taps vientisa ir. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
2. Per pusę perpjautas bulves virti pasūdytame vandenyje 10-12 min, kol suminkštės, o paskutinėmis 2 min suberti žirnelius. Nusausinti ir sudėti į platų, negilų serviravimo dubenį.
3. Įkaitinti grilio keptuvę. Supilti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir vienu sluoksniu sudėti smidrus. Kepti 3-4 min, kol šiek tiek apskrus. Išimti ir sudėti prie bulvių.
4. Keptuvę nuvalyti ir supilti likusį aliejų. Kai įkais – sudėti išilgai perpjautas cukinijas pjūviu žemyn ir kepti 3-4 min, kol gražiai apskrus. Sudėti prie bulvių kartu su plėšytias salotų lapais ir smulkintais svogūnų laiškais.
5. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant salotų, viską išmaišyti. Pabarstyti moliūgų sėklomis ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsSalotos su bulvėmisŽaliosios salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia
Horoskopai

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia

Šaldiklis daugiau nebeprišals! Su šių paprastų patarimų pagalba, jūs niekada nebeturėsite tokios problemos!
Gyvenimas

Šaldiklis daugiau nebeprišals! Su šių paprastų patarimų pagalba, jūs niekada nebeturėsite tokios problemos!

Vienos minutės taisyklė, padėsianti įveikti tingulį (tai pakeis jūsų gyvenimą)
Gyvenimas

Vienos minutės taisyklė, padėsianti įveikti tingulį (tai pakeis jūsų gyvenimą)

Stipri asmenybė - 10 frazių
Gyvenimas

Jei reguliariai vartojate šias 10 frazių, vadinasi turite labai stiprią asmenybę

Mokyklinių beliašų receptas
Mėsos patiekalai

„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?