ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Receptai

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis – tai lengvos ir gaivios pavasariškos daržovių salotos, kurios džiugina spalvų, tekstūrų ir skonių įvairove.

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis: receptas

Tai puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei, ypač šiltuoju metų laiku.

Ingredientai:

Salotoms:

  • 200 g bulvių
  • 200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g smidrų
  • 200 g cukinijų (mažų)
  • 1 „baby gem“ salota
  • 4 svogūnų laiškai
  • 2 valg. š.moliūgų sėklų
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

Taip pat skaitykite

Duonos pudingo pyragas
Duonos pudingo pyragas – išgelbės džiūstančią duoną
2025-08-13
Savidulkės daržovės, kurias rekomenduojama sodinti vienas šalia kitų
Savidulkės daržovės, kurias rekomenduojama sodinti vienas šalia kitų
2025-06-05
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
2025-11-20
Ką sėti ir sodinti lapkritį, kad jau pavasarį sulauktumėte gausaus derliaus?
Ką sėti ir sodinti lapkritį, kad jau pavasarį sulauktumėte gausaus derliaus?
2025-11-05
  • 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • po 2 valg. š. smulkintų šviežių krapų, laiškinių česnakų ir mėtų
  • 1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 arb. š. skysto medaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Padažui pagaminti sudėti visus ingredientus į mažą maisto smulkintuvą ir plakti kol masė taps vientisa ir. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
2. Per pusę perpjautas bulves virti pasūdytame vandenyje 10-12 min, kol suminkštės, o paskutinėmis 2 min suberti žirnelius. Nusausinti ir sudėti į platų, negilų serviravimo dubenį.
3. Įkaitinti grilio keptuvę. Supilti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir vienu sluoksniu sudėti smidrus. Kepti 3-4 min, kol šiek tiek apskrus. Išimti ir sudėti prie bulvių.
4. Keptuvę nuvalyti ir supilti likusį aliejų. Kai įkais – sudėti išilgai perpjautas cukinijas pjūviu žemyn ir kepti 3-4 min, kol gražiai apskrus. Sudėti prie bulvių kartu su plėšytias salotų lapais ir smulkintais svogūnų laiškais.
5. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant salotų, viską išmaišyti. Pabarstyti moliūgų sėklomis ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsSalotos su bulvėmisŽaliosios salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mažiausiai lepūs vaismedžiai, uogos ir augalai jūsų sodui.
Sodas ir daržas

Mažiausiai lepūs vaismedžiai, uogos ir augalai jūsų sodui: Augalų 10-tukas

ar galima numesti svorio vaisių pagalba
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė papasakojo, ar galima numesti svorio vaisių pagalba. Jei taip, kokius vaisius rinktis?

5 paprasti patarimai, kuriuos odontologai rekomenduoja savo draugams
Sveikata ir grožis

5 paprasti patarimai, kuriuos odontologai rekomenduoja savo draugams

Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias
Gyvenimas

Taip laikau arbūzą ištisus metus ir jis visada šviežias

Kivių nauda: supermaistas, kurį turėtumėte valgyti kasdien!
Sveikata ir grožis

Kivių nauda: supermaistas, kurį turėtumėte valgyti kasdien!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?