ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Naudinga

Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Jei paklaustumėte profesionalaus konditerio, kaip ištirpdyti šokoladą, jis tikriausiai pasakytų, kad tai vienas sudėtingiausių procesų virtuvėje. Tačiau gera žinia ta, kad su tinkamais patarimais ir šiek tiek kantrybės, ištirpdyti šokoladą galima net namuose. Šis procesas reikalauja atidumo, žemos temperatūros ir, žinoma, gero šokolado. Toliau sužinosite, kaip ištirpdyti šokoladą taip, kad jis būtų vientisas, blizgus ir be gumuliukų.

Svarbiausios taisyklės, kaip ištirpdyti šokoladą be klaidų

Norint, kad šokoladas neprarastų savo tekstūros ir skonio, būtina laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Pirmiausia – šokoladas neturi būti tiesiogiai veikiamas šilumos, nes tuomet jis gali sudegti arba sukietėti. Antra – neleiskite jam liestis su vandeniu, nes dėl to gali susidaryti gumuliukai ir šokoladas išsisluoksniuos. Trečia – temperatūra neturi viršyti 45 °C, todėl visada naudokite švelnų kaitinimą. Be to, šokoladą reikia nuolat maišyti ir prieš tirpinant susmulkinti į mažus gabaliukus.

Kaip ištirpdyti šokoladą mikrobangų krosnelėje

Tai vienas greičiausių būdų, kaip ištirpdyti šokoladą. Sudėkite susmulkintą šokoladą į stiklinį indą ir kaitinkite vidutine galia trumpais 10–15 sekundžių intervalais. Po kiekvieno karto šokoladą išimkite ir gerai išmaišykite. Kartokite procesą, kol masė taps visiškai vientisa. Svarbiausia – neperkaitinti, nes šokoladas labai greitai sudega.

Kaip ištirpdyti šokoladą vandens vonelėje

Tai profesionalų mėgstamas metodas, leidžiantis švelniai ir tolygiai ištirpdyti šokoladą. Užvirinkite vandenį puode, o ant viršaus uždėkite mažesnį puodą su šokolado gabaliukais. Kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol šokoladas taps skystas, nuolat maišydami. Šis metodas ypač tinka baltajam šokoladui, kuris yra jautrus aukštai temperatūrai.

Taip pat skaitykite

Atviras svogūnų pyragas
Atviras svogūnų pyragas
2025-09-25
Gervuogių glotnutis su obuoliais
Gervuogių glotnutis su obuoliais
2025-08-14
Grilyje keptos daržovės
Grilyje keptos daržovės
2025-07-30
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
2025-10-08

Kaip ištirpdyti šokoladą orkaitėje

Orkaitės metodas yra paprastas, bet reikalaujantis atidumo. Įkaitinkite orkaitę iki žemiausios temperatūros ir įdėkite indą su šokoladu. Kas kelias minutes išimkite ir pamaišykite. Tai puikus pasirinkimas, jei norite lėtai ir tolygiai ištirpdyti didesnį šokolado kiekį.

Kaip ištirpdyti šokoladą ganašui ir glajui

Ganašui gaminti šokoladą tirpinkite kartu su grietinėle santykiu 1:1, geriausia – vandens vonelėje. Jei norite pagaminti glajų, naudokite juodąjį šokoladą (ne mažiau kaip 75%) ir sirupą santykiu 1:5. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps blizgi ir vientisa.

Laikydamiesi šių taisyklių, galėsite be vargo ištirpdyti bet kokį šokoladą namuose – nuo juodojo iki baltojo. Svarbiausia – kantrybė, žema temperatūra ir nuolatinis maišymas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:konditerijaŠokoladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Naudinga

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai
Sveikata ir grožis

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai

Norite, kad orchidėja pražystų? Reikia vos vieno kiekvienoje virtuvėje randamo produkto!
Sodas ir daržas

Norite, kad orchidėja pražystų? Reikia vos vieno kiekvienoje virtuvėje randamo produkto!

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Naudinga

Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio

Kourtney-kardashian-makaronai su sūriu ir šonine
Makaronų patiekalai

Kourtney Kardashian makaronai su sūriu ir šonine

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?