Penkių prieskonių vištiena – tai kvapni ir sodraus skonio vištiena, pasižyminti saldžiarūgščiu, subtiliai prieskoningu charakteriu.
Penkių prieskonių vištiena: receptas
Tokios blauzdelės puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek neįpareigojančioms vaišėms – aromatingos, gardžios ir visuomet greitai dingstančios nuo stalo.
Ingredientai:
Marinatui:
- 1 valg. š. žemės riešutų aliejaus
- 3 česnako skiltelės
- 2 valg. š. tarkuoto šviežio imbiero šaknies
- 1 valg. š. ryžių vyno (nebūtina)
- 2 valg. š. šviesaus sojų padažo
- 2 arb. š. penkių prieskonių mišinio
- 2 valg. š. medaus
Vištienai:
- 1 kg vištienos blauzdelių, su oda
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui sudėti visus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišyti, kad susijungtų.
2. Sudėti vištieną ir palikti marinuotis, kol įkaitinama orkaitė iki 200 °C temperatūros.
3. Dėti vištienos blauzdeles į kepimo skardą ir kepti 20-30 min, arba kol oda taps auksinė, o mėsa visiškai iškeps (patikrinti praduriant storiausią blauzdelės vietą prie kaulo – sultys turi būti skaidrios).
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.