ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Penkių prieskonių vištiena
Mėsos patiekalai

Penkių prieskonių vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-12
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Penkių prieskonių vištiena
Penkių prieskonių vištiena

Penkių prieskonių vištiena – tai kvapni ir sodraus skonio vištiena, pasižyminti saldžiarūgščiu, subtiliai prieskoningu charakteriu.

Penkių prieskonių vištiena: receptas

Tokios blauzdelės puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek neįpareigojančioms vaišėms – aromatingos, gardžios ir visuomet greitai dingstančios nuo stalo.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 1 valg. š. žemės riešutų aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. tarkuoto šviežio imbiero šaknies
  • 1 valg. š. ryžių vyno (nebūtina)
  • 2 valg. š. šviesaus sojų padažo
  • 2 arb. š. penkių prieskonių mišinio
  • 2 valg. š. medaus

Vištienai:

Taip pat skaitykite

Sūrio padažas
Sūrio padažas – ir makaronams, ir lazanijai
2025-09-25
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
2025-08-27
Avižinis obuolių trupiniuotis
Avižinis obuolių trupiniuotis
2025-12-10
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų
2025-06-13
  • 1 kg vištienos blauzdelių, su oda

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui sudėti visus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišyti, kad susijungtų.
2. Sudėti vištieną ir palikti marinuotis, kol įkaitinama orkaitė iki 200 °C temperatūros.
3. Dėti vištienos blauzdeles į kepimo skardą ir kepti 20-30 min, arba kol oda taps auksinė, o mėsa visiškai iškeps (patikrinti praduriant storiausią blauzdelės vietą prie kaulo – sultys turi būti skaidrios).

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Orkaitėje kepta vištienaPenkių prieskonių vištienavištienavištienos patiekalai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Jaučiatės alkani, kuomet patiriate stresą? Mokslinis paaiškinimas
    Įdomu

    Jaučiatės alkani, kuomet patiriate stresą? Mokslinis paaiškinimas

    Gydytoja pataria: kodėl neturėtumėte eiti miegoti tuščiu skrandžiu?
    Sveikata ir grožis

    Gydytoja pataria: kodėl neturėtumėte eiti miegoti tuščiu skrandžiu?

    Kaip sumažinti nugaros skausmą be pratimų: 6 padėtys, kurios tikrai padės!
    Sveikata ir grožis

    Kaip sumažinti nugaros skausmą be pratimų: 6 padėtys, kurios tikrai padės!

    Česnakų derlius gali būti dar didesnis: išbandykite šį metodą
    Sodas ir daržas

    Žieminių česnakų derlius gali būti dar didesnis: išbandykite šį metodą

    Kaip tinkamai naudoti kvepalus
    Sveikata ir grožis

    Kaip kvepalus reikia iš tiesų naudoti? Patarimai visiems

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?