ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Receptai

Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą

Jeigu užaugo peraugę agurkai, jų tikrai nereikia išmesti – iš jų galima paruošti labai skanią daržovių užkandą žiemai. Tai senas, patikrintas receptas, kuris puikiai tinka prie mėsos patiekalų ar tiesiog su duona.

Jums reikės:

  • 2,5 kg agurkų
  • 500 g pomidorų
  • 500 g saldžiųjų paprikų
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 1 česnako galvutės
  • 3 mažų aitriųjų paprikų
  • 2 v. š. druskos
  • 3 v. š. cukraus
  • 6 v. š. pomidorų pastos
  • 4 v. š. 9 % acto
  • aliejaus (kepimui)

Išeiga: apie 6 stiklainiai po 800 ml

Gaminimas:

  1. Paruoškite daržoves
    • Svogūnus supjaustykite kubeliais.
    • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    • Paprikas supjaustykite kubeliais.
    • Pomidorus sutrinkite blenderiu arba sumalkite mėsmale.
    • Agurkus sutarkuokite (jei žievelė kieta – nulupkite).
  2. Kepimas ir troškinimas
    • Keptuvėje ar dideliame puode įkaitinkite aliejų.
    • Sudėkite svogūnus ir pakepinkite kelias minutes.
    • Įdėkite morkas, paprikas, išmaišykite ir patroškinkite.
    • Supilkite pomidorų tyrę, gerai išmaišykite.
    • Sudėkite agurkus, druską, cukrų, pomidorų pastą. Išmaišykite.
    • Įdėkite aitriąsias paprikas, troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min.
  3. Baigiamieji žingsniai
    • Išimkite aitriąsias paprikas.
    • Suberkite sutrintą česnaką, supilkite actą.
    • Dar patroškinkite 5 minutes.
  4. Konservavimas
    • Karštą mišinį supilstykite į sterilius stiklainius.
    • Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn dugnu.
    • Uždenkite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės.

Laikyti galima virtuvės spintelėse ar rūsyje.

Patarimai:

Kad šis receptas pavyktų dar gardesnis, galite pritaikyti kelias gudrybes pagal savo skonį. Nedideli pakeitimai leis pagaminti švelnesnį ar, priešingai, pikantiškesnį variantą, taip pat suteiks patiekalui dar gražesnę spalvą.

Taip pat skaitykite

Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09
Bolivinės balandos pietūs
Kreminės bolivinės balandos dubenėlis su avokadu ir daržovėmis
2025-07-13
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!
2025-07-08
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
2025-06-05
  • Jeigu norite švelnesnio skonio – aitriąsias paprikas dėkite be sėklų arba naudokite tik vieną.
  • Norint ryškesnės spalvos, vietoje dalies pomidorų galima dėti daugiau pomidorų pastos.
  • Šis užkandis skanus tiek šiltas prie karštų patiekalų, tiek šaltas – kaip salotos.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Agurkai žiemaiAgurkų salotos žiemaiKonservavimasPeraugę agurkai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Liepos pabaigos darbai sode ir darže: ką būtina padaryti iki rugpjūčio?
Sodas ir daržas

Liepos pabaigos darbai sode ir darže: ką būtina padaryti iki rugpjūčio?

Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai
Sveikata ir grožis

Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai

Kodėl susivelia plaukai ir kaip to išvengti: išsamus gidas sveikiems, glotniems plaukams
Sveikata ir grožis

Kodėl susivelia plaukai ir kaip to išvengti: išsamus gidas sveikiems, glotniems plaukams

Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje

Hialurono rūgštis: mitai ir tiesa apie vieną populiariausių kosmetikos ingredientų
Sveikata ir grožis

Hialurono rūgštis: mitai ir tiesa apie vieną populiariausių kosmetikos ingredientų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?