ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Naudinga

Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Pesto padažas – tai aromatingas, šviežiomis žolelėmis ir riešutais alsuojantis padažas, puikiai tinkantis makaronams, sumuštiniams, salotoms ar kaip pagardas prie įvairių patiekalų.

Pesto padažas: receptas

Neturint kedrų riešutų, juos labai gerai pakeičia saulėgrąžos.

Ingredientai:

  • 125 g kedrų riešutų
  • 125 g kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 šviežių bazilikų lapelių (didelis pundelis)
  • 1 česnako skiltelė
  • 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • šlakelis citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti sausą keptuvę ant vidutinės kaitros. Suberti kedrų riešutus ir pakepinti kelias minutes, kol jie paruduos ir paskleis malonų kvapą.
2. Į virtuvinį kombainą sudėti sūrio gabalėlius, baziliko lapelius, česnaką, pakepintus kedrų riešutus ir supilti alyvuogių aliejų.
3. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
4. Sutrinti kelias sekundes, kol masė pradės jungtis ir taps vientisa, glotni.
5. Paragauti pesto ir, jei norisi, įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
6. Jei pesto nebus naudojamas iš karto, galima supilti į stiklainį – šaldytuve jis išsilaikys apie savaitę. Taip pat galima supilstyti į ledo formeles ir užšaldyti.

Taip pat skaitykite

Ganos įkvėptas Kalėdinis vištienos troškinys. Su ryžiais
Ganos įkvėptas Kalėdinis vištienos troškinys
2025-11-24
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
2025-07-14
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
2025-09-05
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
2025-07-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PestoPesto padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip turėti sveiką odą
Sveikata ir grožis

Kaip turėti sveiką odą – dermatologai atskleidė paslaptį!

Panikos priepuolis: psichologas įvardino 5 paprastus žingsnius, kaip po jo atsigauti
Gyvenimas

Panikos priepuolis: psichologas įvardino 5 paprastus žingsnius, kaip po jo atsigauti

Ar žinojote, kam galima panaudoti orkaitės groteles?
Gyvenimas

Ar žinojote, kam galima panaudoti orkaitės groteles?

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Košės

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis

Kas nutiks, jei kasdien suvalgysime po česnako skiltelę?
Sveikata ir grožis

Kas nutiks, jei kasdien suvalgysime po česnako skiltelę?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?