Pilno grūdo lietiniai blynai – tai lengvi, ploni ir minkšti blynai, pasižymintys švelniu saldumu ir malonia tekstūra.
Pilno grūdo lietiniai blynai: receptas
Šis patiekalas yra lengvas, neapsunkinantis ir puikiai tinkantis gardiems ir sveikesniems pusryčiams.
Ingredientai:
- 175 g pilno grūdo kvietinių miltų
- 300 ml lieso pieno
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. obuolių tyrės
- 2 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Suberti miltus į didelį dubenį ir viduryje padaryti duobelę.
2. Kitame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir obuolių tyrę.
3. Supilti pieno mišinį į miltų viduryje esančią duobelę ir pradėti plakti, palaipsniui įmaišyti miltus nuo kraštų, kol susiformuos glotni tešla. Jei tešla per tiršta, įpilti šiek tiek daugiau pieno.
4. Įkaitinti 20 cm skersmens keptuvę ir patepti ją trupučiu aliejaus. Supilti apie 5 valg. š. tešlos į keptuvę ir ją pasukti taip, kad tešla tolygiai plonai pasiskirstytų.
5. Kepti ant vidutinės kaitros 1-2 min, kol apačia taps auksinės spalvos. Apversti. Kepti dar 30 sek-1 mi, kol ir kita pusė apskrus.
6. Perkelti blyną į lėkštę ir uždengti virtuviniu rankšluosčiu, kad išlaikyti šilumą. Taip iškepti visus blynus.
7. Patiekti su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.