ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pinta duona – iškepti itin paprasta
Naudinga

Pinta duona – iškepti itin paprasta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pinta duona
Pinta duona

Pinta duona – ji išsiskiria gražia supinta forma, švelnia tekstūra ir subtiliai saldžiu skoniu. Ji puikiai dera tiek prie šventinių patiekalų, tiek prie kasdienio stalo, gali būti valgoma vien su sviestu arba naudojama sumuštiniams bei skrebučiams.

Pinta duona: receptas

Elegantiška išvaizda ir malonus aromatas suteikia šiai duonai ypatingo jaukumo bei išskirtinumo.

Ingredientai:

  • 400 g stiprių baltų miltų
  • 50 g rudojo smulkaus cukraus
  • ½ valg. š. sausų mielių
  • ½ arb. š. smulkios druskos
  • 40 ml augalinio aliejaus
  • 2 kiaušiniai + 1 kiaušinio trynys
  • sezamų sėklos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Suberti miltus į didelį maišymo dubenį. Į vidurį suberti cukrų, vienoje pusėje – mieles, kitoje – druską. Pirštų galiukais įtrinti mieles ir druską į miltus.
2. Atskirame dubenyje išplakti aliejų, 1 visą kiaušinį ir trynį. Miltų viduryje padaryti duobutę ir supilti kiaušinių mišinį, po to 150 ml drungno vandens (nei šilto, nei šalto).
3. Sumaišyti miltus su skysčiu – iš pradžių šakute, vėliau rankomis, kol susiformuos šiurkšti tešla.
4. Perkelti tešlą į virtuvinį kombainą su tešlos minkymo kabliu ir minkyti vidutiniu greičiu 10 min, kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždengti dubenį maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu ir palikti 2 val. Tešla turėtų bent padvigubėti.
5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto arba aliejumi patepto paviršiaus. Lengvai paspaudžiant rankos delnu pašalinti oro burbuliukus.
6. Padalinti tešlą į 3 lygias dalis. Kiekvieną iškočioti į virvutę, bent 30 cm ilgio. Virveles sujungti viršuje ir supinti kasą, galuose stipriai suspaudžiant. Galus pakišti po apačia, kad nesimatytų ir perkelti kepalą į paruoštą skardą. Uždengti maistine plėvele ir palikti dar 30 min pakilti.
7. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
8. Likusį kiaušinį išplakti mažame dubenėlyje ir gausiai aptepti duonos kepalą. Kai orkaitė įkais, dar kartą aptepti kiaušinio plakiniu ir, jei norisi, pabarstyti sezamų sėklomis.
9. Kepti 30 min (patikrinti po 25), kol viršus taps auksinės spalvos, o pabeldus į kepalo dugną pasigirs duslus garsas. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros prieš pjaustant.

Taip pat skaitykite

Tokiu būdu paruošta vištiena tobulai tiks bet kokiai progai! Nuostabaus skonio įdaras
Tokiu būdu paruošta vištiena tobulai tiks bet kokiai progai! Nuostabaus skonio įdaras
2025-12-04
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
2025-10-22
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
2025-06-05
Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika
2025-07-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonaDuonos pynėnaminė duonanamuose kepta duonaPinta duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokiomis dienomis geriau plauti galvą? Ezoterikų patarimai
Gyvenimas

Kuriomis savaitės dienomis geriau plauti galvą, kad pritrauktumėte daugiau pinigų?

Rauginti kopūstai: kaip jie gerina virškinimą, stiprina imunitetą ir puoselėja odą
Sveikata ir grožis

Rauginti kopūstai: kaip jie gerina virškinimą, stiprina imunitetą ir puoselėja odą

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu
Receptai

Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: puikus pasirinkimas šventiniam stalui

Naminis avižų pienas
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

Jennifer Aniston salotos
Receptai

Jennifer Aniston salotos – valgė kasdien

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?