Pistacijų keksas su citrininiu glajumi – drėgnas, aromatingas, purus ir kvapnus desertas. Tai desertas, kuriame dera švelnus riešutų skonis, subtilus kardamono aromatas ir gaivus citrusinis akcentas.

Pistacijų keksas su citrininiu glajumi: receptas
Drėgna tekstūra, lengvas saldumas ir švelni glazūra paverčia šį kepinį išskirtiniu skanėstu, puikiai tinkančiu tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 150 g pistacijų (svoris išlukštentų)
- 125 ml rapsų aliejaus
- 125 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 arb. š. vanilės
- 1 arb. š. malto kardamono
- 1 citrina (žievelė)
- 100 g miltų
- 30 g maltų migdolų
- Žiupsnelis druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 0,5 arb. š. sodos
- 50 g grietinės
- 50 pistacijų papuošimui (kapotų)
Sirupui: - 2 citrinos
- 120 g cukraus
Glajui: - 75 g cukraus pudros
- 2 valg. š. citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Pistacijas sudėti į nedidelį maisto smulkintuvą.

3. Sutrinti iki rupių trupinių ir atidėti.

4. Į dubenį supilti aliejų ir suberti cukrų. Išmaišyti.

5. Prie aliejaus mušti kiaušinius, supilti vanilę, suberti kardamoną ir sudėti tarkuotą citrinos žievelę.

6. Viską labai gerai išmaišyti kol susijungs.

7. Tuomet kitame dubenyje sumaišyti miltus, smulkintas pistacijas, maltus migdolus, druską, kepimo miltelius ir sodą.

8. Į miltų mišinį supilti paruoštą šlapią tešlą.

9. Labai gerai išmaišyti, kad nebūtų sausų miltų ir riešutai tolygiai pasiskirstytų.

10. Galiausiai į tešlą sudėti grietinę ir ją įmaišyti.

11. Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepti iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti sausas.

12. Kol keksas kepa, pasiruošti sirupą. Į nedidelį puodą supilti dviejų citrinų sultis ir suberti cukrų. Pakaitinti ant vidutinės kaitros kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Atidėti.

13. Iškepusį keksą vos ištraukus iš orkaitės subadyti mediniu pagaliuku. Tuomet ant dar karšto kekso supilti paruoštą sirupą. Ir palikti formoje kol pilnai atvės.

14. Keksui atvėsus paruošti glajų – dubenėlyje sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra.

15. Paruoštą glajų paskleisti ant kekso ir pabarstyti smulkintomis pistacijomis.

16. Pjaustyti keksą riekelėmis ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė