ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu
Naudinga

Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Artėjant rudeniui, daugelis sodininkų ir virtuvės entuziastų ieško greitų bei paprastų būdų, kaip panaudoti užderėjusius pomidorus. Pasak tinklaraštininkės Erin Berkyto, yra vienas itin paprastas metodas, leidžiantis be didelių pastangų gauti du naudingus produktus – tirštą pomidorų minkštimą padažams ir skaidrias pomidorų sultis kitoms sriuboms ar patiekalams. Šis būdas ne tik taupo laiką, bet ir padeda maksimaliai išnaudoti visą pomidorą.

Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu
Pomidorų sultys su minkštimu: paprastas būdas gauti du produktus vienu metu

Sumalus pomidorus kartu su odelėmis ir sėklomis, masė natūraliai išsiskaido: sunkesnės pomidorų sultys nusėda į dugną, o lengvesnis minkštimas bei kietesnės dalelės pakyla į viršų. Tai šiek tiek primena grietinės atsiskyrimą nuo pieno, tik šiuo atveju visiškai nereikia nei filtrų, nei marlės.

Pomidorų sultys su minkštimu: receptas

Pomidorų sultys su minkštimu: receptas

Norint pasigaminti šiuos du produktus, užteks paprastų priemonių:

  • šviežių, prinokusių pomidorų (tinka bet kuri rūšis),
  • stiklinio indo su čiaupu apačioje (puikiai tiks gėrimų dozatorius),
  • rankinio trintuvo (smulkintuvo).

Taip pat skaitykite

Keptos morkos: receptas
Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!
2025-09-29
Šokoladinis krembriule su avietėmis
Šokoladinis krembriule su avietėmis
2025-10-05
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
2025-06-03
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
2025-08-08

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Paruoškite pomidorus. Juos nuplaukite ir supjaustykite, tačiau odelių ar sėklų šalinti nereikia.
  2. Sudėkite į indą. Pomidorus sudėkite į stiklinį dozatorių.
  3. Sutrinkite. Rankiniu trintuvu sutrinkite visą masę tiesiai inde – kartu su odelėmis ir sėklomis, nes jos suteikia papildomo skonio bei vitaminų.
  4. Palikite nusistovėti. Masę laikykite apie 24 valandas kambario temperatūroje arba vėsesnėje vietoje, kol atsiskirs sultys ir minkštimas.
  5. Nusauskite sultis. Per čiaupą nuleiskite skaidrias pomidorų sultis į kitą indą.
  6. Naudokite minkštimą. Viršuje liks tirštas pomidorų minkštimas – puikus pagrindas padažams ar šaldymui.

Kaip panaudoti gautus produktus?

  • Minkštimas tiks makaronams, picai, lazanijai, barščiams ar žieminėms atsargoms.
  • Pomidorų sultys puikiai dera sriuboms, troškiniams, daržovių troškinimui ar net košėms virti, suteikdamos joms neįprasto skonio.

Pomidorų sultys su minkštimu – tai puikus sprendimas tiems, kurie nori greitai ir be didelių pastangų išsaugoti pomidorų derlių. Tereikia šiek tiek planavimo ir paprastų įrankių, o rezultatas – du natūralūs ir universalūs produktai, kurie pravers visoje virtuvėje.

Šaltinis: tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pomidoraiPomidorų minkštimasPomidorų sultys

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pagerinti savo regėjimą: oftalmologų patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip pagerinti savo regėjimą: oftalmologų patarimai

8 ženklai, kad mylite žmogų, kuris jūsų nenusipelno
Gyvenimas

8 ženklai, kad mylite žmogų, kuris jūsų nenusipelno

Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
Mėsos patiekalai

Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą

Bjauriausi zodiako ženklai.
Horoskopai

3 bjauriausiu charakteriu pasižymintys zodiako ženklai, kurie su amžiumi tik dar sunkiau sukalbami

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai
Sveikata ir grožis

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?