Prancūziška svogūnų sriuba – tai elegantiško skonio, šildanti sriuba, kurioje susijungia karamelinis svogūnų švelnumas ir sodrus, aromatingas sultinys.
Prancūziška svogūnų sriuba: receptas
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi šilto, jaukaus ir ypatingo patiekalo.
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 6 svogūnai
- 1½ valg. š. cukraus
- 200 ml baltojo vyno
- 2 l jautienos sultinio
- 3 lauro lapai
- rozmarino šakelė
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Skrebučiams:
- ½ plono prancūziško batono
- Dižono garstyčių
- 25 g sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpdyti sviestą ir aliejų giliame puode. Sudėti plonai pjaustytus svogūnus ir kepti ant stiprios kaitros kelias minutes. Uždengti, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 10 min.
2. Nuimti dangtį, pabarstyti cukrumi, druska ir pipirais, kepti kelias minutes. Uždengti ir troškinti dar bent 15 min, kol svogūnai suminkštės, taps auksiniai ir karamelizuoti.
3. Supilti vyną ir kelias minutes pavirti, supilti sultinį ir dėti žoleles, virti dar 8-10 min.
4. Paruošti skrebučius: supjaustyti batoną, apskrudinti vieną pusę grilyje. Aptepti keptą pusę garstyčiomis ir užbarstyti tarkuotu sūriu. Kepti grilyje kol sūris šiek tiek ištirps.
5. Išimti žoleles, patikrinti prieskonius ir patiekti karštuose dubenėliuose su skrebučiais ant viršaus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.