ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Prancūziška svogūnų sriuba
Receptai

Prancūziška svogūnų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba – tai elegantiško skonio, šildanti sriuba, kurioje susijungia karamelinis svogūnų švelnumas ir sodrus, aromatingas sultinys.

Prancūziška svogūnų sriuba: receptas

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi šilto, jaukaus ir ypatingo patiekalo.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 6 svogūnai
  • 1½ valg. š. cukraus
  • 200 ml baltojo vyno
  • 2 l jautienos sultinio
  • 3 lauro lapai
  • rozmarino šakelė
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Skrebučiams:

  • ½ plono prancūziško batono
  • Dižono garstyčių
  • 25 g sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!
100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!
2025-12-01
Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
2025-09-16
Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos
2025-07-14
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai
2025-07-24
Gaminimo eiga:

1. Ištirpdyti sviestą ir aliejų giliame puode. Sudėti plonai pjaustytus svogūnus ir kepti ant stiprios kaitros kelias minutes. Uždengti, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 10 min.
2. Nuimti dangtį, pabarstyti cukrumi, druska ir pipirais, kepti kelias minutes. Uždengti ir troškinti dar bent 15 min, kol svogūnai suminkštės, taps auksiniai ir karamelizuoti.
3. Supilti vyną ir kelias minutes pavirti, supilti sultinį ir dėti žoleles, virti dar 8-10 min.
4. Paruošti skrebučius: supjaustyti batoną, apskrudinti vieną pusę grilyje. Aptepti keptą pusę garstyčiomis ir užbarstyti tarkuotu sūriu. Kepti grilyje kol sūris šiek tiek ištirps.
5. Išimti žoleles, patikrinti prieskonius ir patiekti karštuose dubenėliuose su skrebučiais ant viršaus.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Prancūziška svogūnų sriubasriubasvogūnaiSvogūnų patiekalaisvogūnų sriuba

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Gydytojai nurodė neakivaizdžias galvos skausmo priežastis. Pasitikrinkite!
    Sveikata ir grožis

    Gydytojai nurodė neakivaizdžias galvos skausmo priežastis. Pasitikrinkite!

    „Saloninis insultas“ – pavojus, apie kurį nežino daugelis
    Įdomu

    Pavojus grožio salone: kaip gali išsivystyti vadinamasis „saloninis insultas“

    Sveiki saldumynai, kuriais galite mėgautis bet kada. Pasigaminkite pagal šiuos receptus
    Naudinga

    Sveiki saldumynai, kuriais galite mėgautis bet kada. Pasigaminkite pagal šiuos receptus

    Cannelloni makaronai su jautiena
    Makaronų patiekalai

    Cannelloni makaronai su jautiena

    Monstera augalai – egzotinė žaluma jūsų namuose: kaip prižiūrėti?
    Gyvenimas

    Monstera augalai – egzotinė žaluma jūsų namuose: kaip prižiūrėti?

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?