ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo
Gyvenimas

Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-10-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žalumynai suteikia patiekalams gaivumo, spalvos ir skonio, tačiau dažnai nutinka taip, kad jų lieka per daug. Kad nereikėtų išmesti likusių petražolių, krapų ar baziliko, išradingos virėjos pasidalijo paprastu būdu, kaip juos išsaugoti iki kito maisto ruošimo – naudojant alyvuogių aliejų ir šaldiklį.

Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo
Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo

Kaip paruošti žalumynus užšaldymui alyvuogių aliejuje

Kai patiekalas jau pagamintas, o ant lentos dar liko smulkintų žolelių, jas verta panaudoti vėlesniam laikui. Pirmiausia žalumynus tolygiai paskirstykite po ledų formelių ertmes – maždaug iki pusės kiekvieno kubelio. Tuomet juos užpilkite alyvuogių aliejumi taip, kad visi žalumynai būtų apsemti.

Užpiltas formeles įdėkite į šaldiklį ir palaukite, kol aliejus sustings. Sustingusius kubelius išimkite iš formelių ir sudėkite į sandarų maišelį ar dėžutę. Tokiu būdu paruošti aliejaus kubeliai su žalumynais gali būti laikomi šaldiklyje net kelis mėnesius, neprarandant nei aromato, nei skonio.

Kodėl verta išbandyti šį būdą

Alyvuogių aliejus ne tik padeda išsaugoti žalumynų spalvą ir kvapą, bet ir paverčia juos puikiu pusgaminiu gaminant sriubas, troškinius ar padažus. Užuot pjausčius šviežias žoleles, užtenka įdėti vieną ar du kubelius į keptuvę ar puodą – jie greitai ištirps ir praturtins patiekalą aromatingu skoniu.

Taip pat skaitykite

Ar galima nusipirkti laimę? Naujas tyrimas siūlo netikėtą atsakymą
Ar galima nusipirkti laimę? Naujas tyrimas siūlo netikėtą atsakymą
2025-07-07
ribos santykiuose
5 ribos santykiuose, kurias reikia nustatyti: naudingos psichikos sveikatai
2025-06-19
Pomidorų lapai ir jų nauda daržui
Pomidorų lapai ir jų nauda apie kurią dauguma gailisi, jog nežinojo
2025-07-08
Atlikite šį testą ir sužinokite tamsiąją savo asmenybės pusę. Nuotrauka: ukr.media.
Testas: tai, ką pamatysite atskleis tiesą apie tamsiąją jūsų asmenybės pusę
2025-10-21

Tai ne tik patogus, bet ir ekologiškas sprendimas – niekas nebus išmesta, o maisto ruošimas taps paprastesnis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Alyviuogių aliejusŽalumynai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keto dieta: nauda, rizikos ir ilgalaikės perspektyvos
Sveikata ir grožis

Keto dieta: nauda, rizikos ir ilgalaikės perspektyvos

Vaistinė gelsvė
Sveikata ir grožis

Vaistinė gelsvė gydo plaučius, valo inkstus ir kraują: sužinokite, kaip ją auginti gėlyne ar net vazone!

Mokslininkai atskleidė: „zombinės“ odos ląstelės nevienodos
Įdomu

Mokslininkai atskleidė: ne visos „zombinės“ odos ląstelės vienodos – atrasti trys skirtingi tipai

Naminis avižų pienas
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

5 būdai, kaip pašalinti prakaito dėmes nuo drabužių
Gyvenimas

5 būdai, kaip pašalinti prakaito dėmes nuo drabužių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?