ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!
Desertai

Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!
Priklausomybę sukeliantis skanėstas: vos per 20 minučių paruošiami riestainiai!

Išbandykite šių skanių ir greitai paruošiamų riestainių receptą.

Tai – tikras skanėstas: kad ir kiek riestainių iškeptumėte, jų vis tiek bus per mažai.

Jums reikės:

  • 90 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus (+ 2-3 š. granuliuoto cukraus, jei mėgstate saldžiau)
  • 230 g minkštos varškės
  • 170 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Pabarstymui:

Taip pat skaitykite

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
2025-09-21
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
2025-07-10
Aromatingas panyro karis
Aromatingas panyro karis
2025-08-28
  • Kristalinio cukraus

Kaip gaminti?

  1. Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.
  2. Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.
  3. Išplakite šakute.
  4. Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į šį mišinį suberkite dalį išsijotų miltų ir kepimo miltelius.
  6. Gerai išmaišykite.
  7. Palaipsniui suberkite likusius miltus.
  8. Minkykite minkštą tešlą.
  9. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.
  10. Iš tešlos iškočiokite ilgą, ploną cilindrą.
  11. Supjaustykite maždaug  tokio pat dydžio gabalėliais, iš kurių formuokite riestainius.
  12. Pabarstykite cukrumi.
  13. Išdėliokite juos vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  14. Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  15. Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 10-15 min.
  16. Šie skanūs riestainiai puikiai dera su arbata ar kava.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Riestainiaivarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobulai švarios grindys. Sužinokite jų spindesio paslaptį
Gyvenimas

Tobulai švarios grindys: sužinokite jų spindesio paslaptį

Ar esate intravertas, ekstravertas ar ambivertas?
Gyvenimas

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Niekada nepilkite panaudoto aliejaus į kriauklę: tai gali baigtis buitine nelaime
Gyvenimas

Niekada nepilkite panaudoto aliejaus į kriauklę: tai gali baigtis buitine nelaime

„SkyUp“ liko be trijų lėktuvų: partnerės bankrotas sumažino parką
Įdomu

„SkyUp“ neteko trijų lėktuvų dėl partnerės avialinijų bankroto

Veido aknė: dermatologė įvardijo pagrindines priežastis
Sveikata ir grožis

Veido aknė: dermatologė įvardijo pagrindines priežastis ir patarė, kaip sumažinti riziką

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?