Turbūt kiekvienam mūsų yra tekę sulaukti svečių, kuomet garnyras dar nebuvo paruoštas. Tokiu atveju tenka suktis iš padėties, ir atrasti būdų, kaip pagreitinti maisto ruošimo procesą. Būtent todėl siūlome išbandyti greitesnį bulvių paruošimo būdą: šias daržoves galite išvirti vos per 7 minutes!

Bulvės yra viena universaliausių daržovių, tinkanti garnyrui, sriuboms ar salotoms. Greitas virimas leidžia išlaikyti daugiau vitaminų ir mineralų, nes ilgai verdamos bulvės praranda dalį maistinės vertės. Be to, tinkamai paruoštos bulvės išlieka purios, minkštos, bet nesubyra, todėl puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui.
Kaip pagreitinti bulvių paruošimo procesą?
1 būdas
10 bulvių reikės 30 gramų sviesto. Nuskuskite bulves, supjaustykite, ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite šiek tiek vandens, ant kurio susidariusi plėvelė padės palaikyti aukštą temperatūrą, ir bulvės bus paruoštos du kartus greičiau.
Šis būdas tinka tiek mažoms, tiek didesnėms bulvėms. Sviestas ne tik suteikia skonį, bet ir padeda išlaikyti drėgmę, todėl bulvės lieka sultingos. Taip pat galite pridėti prieskonių, tokių kaip čiobreliai ar petražolės, kad garnyras taptų aromatingesnis. Keptuvėje verdamos bulvės puikiai tinka patiekti su įvairiais mėsos ar žuvies patiekalais.
2 būdas
Bulves galite išvirti mikrobangų krosnelėje. Smulkintas bulves sudėkite į stiklinį dubenį, užpilkite vandeniu, nustatykite 650 W galią, ir palaukite 7-10 min.
Mikrobangų krosnelė leidžia sutaupyti laiką ir energiją. Kad bulvės tolygiai išvirtų, geriausia jas supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Galite pridėti šiek tiek druskos ar prieskonių į vandenį – tai suteiks papildomo skonio. Po virimo palikite bulves puodelyje ar dubenyje minutę, kad jos tolygiai pasiskirstytų ir būtų dar purenesnės.
3 būdas
Smulkintas bulves sudėkite į kepimui skirtą maišelį, užpilkite vandeniu, užriškite maišelio galus, ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatykite 650 W galią, ir palaukite 7-10 min.
Šis metodas ne tik pagreitina virimą, bet ir sumažina valymo darbą – bulvės neišsilies ant krosnelės paviršiaus. Maišelyje išvirtos bulvės išlaiko daugiau natūralaus skonio ir drėgmės. Po išvirimo galima maišelį atidaryti, įmaišyti sviestą ar žoleles, ir patiekti kaip greitą, skanų garnyrą.
Patarimai, kad bulvės būtų dar gardesnės
- Supjaustykite bulves vienodo dydžio gabaliukais, kad jos išvirtų vienodai.
- Prieš virimą galite bulves pamirkyti šaltame vandenyje 5–10 min., kad būtų mažiau krakmolo ir bulvės išliktų purios.
- Po virimo palikite bulves minutę ar dvi uždengtame inde, kad jos „pabaigtų“ virimo procesą garuose – taip jos bus sultingesnės.
- Prieskoniai, žolelės ar sviestas po virimo gali akimirksniu pakelti bulvių skonį ir aromatą.
Tokiu būdu paruoštos bulvės tampa ne tik greitu, bet ir skaniu sprendimu, kuris tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek netikėtai svečių vizitui.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.