ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pupelių troškinys be mėsos
Receptai

Pupelių troškinys be mėsos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-13
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Pupelių troškinys be mėsos – sotus ir aromatingas daržovių troškinys su pupelėmis, praturtintas šildančiais prieskoniais.

Pupelių troškinys be mėsos
Pupelių troškinys be mėsos

Pupelių troškinys be mėsos: receptas

Puikiai tinka kaip maistingas pietų ar vakarienės patiekalas, kuris sušildys ir pasotins bet kuriuo metų laiku.

Ingredientai:

  • 3 saliero stiebai
  • 2 morkos
  • 1 saldžioji bulvė
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 6 čiobrelio šakelės (tik lapeliai) arba 1 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
  • ½ arb. š. čili miltelių
  • 800 g konservuotų pupelių
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Salierus, morkas, saldžiąją bulvę supjaustyti gabaliukais, svogūną smulkiai sukapoti, česnakus sutrinti. Viską sudėti į puodą. Šalia sudėti kitus ingredientus, išskyrus pupeles ir žaliosios citrinos sultis.
2. Įpilti 600 ml vandens, užvirti, tada sumažinti kaitrą. Uždengti ir troškinti ant silpnos kaitros 25 min, kol daržovės suminkštės, bet išlaikys formą.
3. Įmaišyti pupeles, vėl užvirti ir virti neuždengtą 10 min, retkarčiais pamaišant. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti laimo sultis ir pagardinti druska bei gausiai juodaisiais pipirais.
4. Supilti troškinį į dubenėlius. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais svogūnais ir pridėti žaliosios citrinos skiltelių.

Taip pat skaitykite

Monkey bread - duona su obuoliais
,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu
2025-07-11
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!
2025-09-15
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai
2025-08-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Patiekalai be mėsosPupelėsPupelių patiekalaiPupelių troškinysPupelių troškinys be mėsosvegetariški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobulo biskvito receptas
Desertai

Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

Istoriniai tyrimai meta naują šešėlį apie mūsų civilizacijos laukiančią ateitį
Įdomu

Istoriniai tyrimai meta naują šešėlį apie mūsų civilizacijos laukiančią ateitį

Odos priežiūra rudenį. 10 patarimų
Sveikata ir grožis

10 svarbiausių odos priežiūros patarimų rudeniui

Kodėl folija turi blizgias ir matines puses bei kada jas naudoti
Gyvenimas

Kodėl folija turi blizgias ir matines puses bei kada jas naudoti?

Mėta ir jos 8 privalumai bei panaudojimai.
Sodas ir daržas

Magiškoji mėta. Dėl šių priežasčių tikrai verta auginti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?